Οι πολιτικοί πρέπει να εργάζονται για αυτούς που τους πληρώνουν, τον ελληνικό λαό

Σε κάθε εξαρτημένη σχέση εργασίας, ο εργαζόμενος εργάζεται για το συμφέρον του εργοδότη του και αυτός του πληρώνει το ποσό που έχουν συμφωνήσει. Ισχύει άραγε αυτό στην περίπτωση των βουλευτών, των πολιτικών κομμάτων και των ανθρώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις; Εργοδότης όλων αυτών είναι ο ελληνικός λαός και πραγματικά θα πρέπει να δούμε σοβαρά αν πιάνουν τόπο τα χρήματα που τους δίνονται.
 Αν εξετάσουμε το νομοθετικό έργο της Βουλής από το 2010 μέχρι σήμερα εύκολα γίνεται κατανοητό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νόμων που ψηφίστηκαν ήταν εις βάρος του ελληνικού λαού! Οι τριακόσιοι βουλευτές που στην ουσία είναι υπάλληλοι του λαού, νομοθετούν εναντίον του εργοδότη τους και υπέρ των τραπεζών, που στην παρούσα χρονική περίοδο, μαζί με την κυβέρνηση, είναι ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος των πολιτών. Πληρώνουμε τους βουλευτές για να φτιάχνουν νόμους που μας φτωχοποιούν και μας εξαθλιώνουν, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει τι θα πει κρίση. Τους πληρώνουμε για να δίνουν το δικαίωμα στις τράπεζες να μας αρπάζουν τα σπίτια έναντι πινακίου φακής. Ποιος άλλος εργοδότης, εκτός από τον ελληνικό λαό, ανέχεται να πληρώνει τους υπαλλήλους του και αυτοί να τον καταστρέφουν;
 Το ίδιο θα λέγαμε συμβαίνει και με τα πολιτικά κόμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το υστέρημα των πολιτών. Ποια είναι η ανταπόδοση των κομμάτων; Πότε έκαναν κάτι για τη χώρα ή τον πολίτη; Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παραβρίσκονται στις ημερίδες και στα συνέδρια των τραπεζών και των επιχειρηματιών. Βασικοί, αν όχι αποκλειστικοί, συνομιλητές των κομμάτων είναι οι τράπεζες και από κοινού αποφασίζουν τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής. Το ζήτημα γίνεται πιο παράδοξο αν σκεφτεί κανείς ότι οι τράπεζες αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων!
 Δηλαδή, ο κοσμάκης πληρώνει πολιτικούς και τράπεζες και αντί να τους ελέγχει, αυτοί τον καταπιέζουν μέχρι τελικής πτώσης…
 Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τους επικεφαλής των διαφόρων οργανισμών με πρώτο και καλύτερο των διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα! Ο κ. Στουρνάρας από την αρχή της καριέρας του τη δεκαετία του 80 είναι κρατικοδίαιτος και ζει από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Το αν έχει ωφελήσει η παρουσία του τη χώρα δεν είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι το γεγονός πως η παρουσία του ωφέλησε τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. Παράλληλα, δεν φτάνει το γεγονός ότι ο λαός ακριβοπληρώνει όλους αυτούς, αλλά έχει καταργηθεί και η ισότητα απέναντι στο νόμο. Όταν ο Στουρνάρας ή ο Σταθάκης κάνουν ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως ένας καστανάς δεν κόψει απόδειξη, πάει στη φυλακή..
 Μήπως τελικά πρέπει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να απολύσει όλους αυτούς του υπαλλήλους του που πληρώνονται για να τον ζημιώνουν; Και αν τελικά δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τότε ποια και τίνος ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετούν; Ιδού η απορία.

danioliptes.gr

εξαρτημένη σχέση εργασία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget