Γ. Κόρδατζης - Προς όλους τους εθνικιστές πατριδοκάπηλους Έλληνες, Τούρκους, Αλβανούς, Σλαβομακεδόνες, Βούλγαρους

 Εμείς είμαστε οι άλλοι και είμαστε οι περισσότεροι, εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα από όλους τους αδελφούς μας γείτονες, εμείς θέλουμε μια καθημερινότητα ειρηνική, με εργασία, παιδεία και ασφαλιστική πρόνοια, συνεργασία με στόχο την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των λαών μας, σεβόμαστε την επικράτεια τη δική μας και των άλλων όπως την έχουν καθορίσει οι διεθνείς συνθήκες, δεν έχουμε θρησκευτικές αντιθέσεις άλλωστε η θρησκευτική ή μη  πεποίθηση είναι  ατομικό και αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα μας ατομικά.
Σεβόμαστε την Ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα του καθένα λαού, αντλούμε κάθε θετικό που θα προάγει την αδελφοσύνη και την ειρηνική μας συνύπαρξη.
Είναι γελοίο και χαρακτηρίζει μόνον ανόητους να θυσιάζεις όλα αυτά τα αυτονόητα για το θέμα μιας ονομασίας που άλλωστε μπορεί να συμφωνηθεί από κοινού χωρίς να θίγεται η ταυτότητα κανενός. Άλλωστε η Ελληνική ιστορία, γλώσσα και πολιτισμός έχει δώσει το νόημα και τις βάσεις για το οικοδόμημα του σύγχρονου κόσμου και θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό. Ένα απλό ερώτημα προς όλους αυτούς τους ανόητους, με Ελληνική ονομασία έχει χαρακτηριστεί όλη η γεωγραφική μας ήπειρος, να θέσουμε θέμα να μην ονομάζεται Ευρώπη; Να θέσουμε θέμα να απαλλαγούν όλες οι γλώσσες του κόσμου από τις Ελληνικές ρίζες; Ο εθνικισμός είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο του αλυτρωτισμού από όπου και αν προέρχεται, ο οποίος  σε συνδυασμό με το θρησκευτικό φανατισμό έχει μετατρέψει σε πυριτιδαποθήκη όλη την περιοχή μας. Τύμπανα πολέμων στα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Συρία με ότι συνεπάγονται όλα αυτά τα γνωρίζουμε πολύ καλά, καταστροφή, διάλυση κρατών, φτώχεια, θάνατος και προσφυγιά. Απευθυνόμενος προς τους ανόητους ξέρουν τι συνεπάγεται αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία τους; Ένταση εξοπλισμών, αύξηση των πόρων για αυτούς, δανεισμούς, αύξηση του χρέους, μείωση των δαπανών για παιδεία, υγεία, αύξηση της φορολογίας, μείωση των μισθών, των συντάξεων. Να μην αναφερθούμε στις μίζες και τι πληρώνουμε σαν Ελληνικός λαός για όλα αυτά. Και ΟΧΙ μόνο εμείς αλλά και οι γειτονικοί μας λαοί. Μόνο κερδισμένοι από την ανοησία τους είναι οι διεθνείς παραγωγοί και έμποροι όπλων.
Επειδή όλα αυτά που γράφω δεν έχουν πολιτικό χρώμα πιστεύω ότι εκφράζω την κοινή λογική που υπάρχει σε πολλούς από όλους τους πολιτικούς χώρους και στην πλειοψηφία του λαού μας, όπως αντίστοιχα και σε πολλούς πολίτες των γειτονικών μας κρατών (που ίσως και να διώκονται για αυτές τις πεποιθήσεις τους). Εγώ θα προτιμούσα ένα κοινό συλλαλητήριο όλων των γειτονικών λαών να διαδηλώσουμε για τα κοινά μας συμφέροντα, την ειρήνη και την ευημερία μας.
Με ευκαιρία θα ήθελα να αποδώσω τιμή σε έναν ΕΛΛΗΝΑ πολιτικό που μας παραδειγμάτισε με την ζωή και τον άνανδρο θάνατο του από τους παρακρατικούς εθνικιστές, που διαδήλωνε μαζί με λίγους συντρόφους του κόντρα στις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία του κράτους της Δεξιάς τότε (οι ίδιοι που τώρα χύνουν ψεύτικα δάκρυα για την δημοκρατία σήμερα) για την ΕΙΡΗΝΗ και την ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
 ΕΛΛΑΣ – ΕΙΡΗΝΗ

Γ. Κόρδατζης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget