Ενημέρωση Τριτέκνων για τα επιδόματα



Ενεργοποιήθηκε την Τετάρτη η εφαρμογή που θα μπορούν οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να ενημερωθούν ,στην ιστοσελίδα του Οργανισμού oga.gr για την πορεία της αίτησης Α21. Συγκεκριμένα όλες οι οικογένειες που έχουν κάνει αίτηση Α21 για το 2014 ώστε να λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ, μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο της αίτησης τους.
Δηλαδή ό έλεγχος θα τους δείξει εάν χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά στους ανταποκριτές ή τις υπηρεσίες του ΟΓΑ εφόσον έχει γίνει λάθος στην αίτηση Α21 .
Επίσης ο ηλεκτρονικός έλεγχος θα δείξει εάν δεν πληρούνται τελικά τα κριτήρια για τα επιδόματα και δεν θα τα λάβουν καθόλου.
Με τον παραπάνω ηλεκτρονικό έλεγχο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ θα μπορούν οι δικαιούχοι να δουν τι ακριβώς λείπει για να τους πιστωθούν τα χρήματα.
Ο δικαιούχος θα χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του , το ΑΜΚΑ και τον αριθμό αίτησης Α21.
 Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή του ΟΓΑ θα δοθεί η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων σε περίπου 750.000 οικογένειες αφού πρώτα έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωσή τους και την αίτηση Α21 μέχρι και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, πράγμα που θεωρούμε απαράδεκτο, καθόσον ο χρόνος δεν επαρκεί, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος αμέλησε να ανοίξει το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων από το μήνα Φεβρουάριο, όπως αρχικά είχε εξαγγείλει.
 Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη βασική προϋπόθεση για να καταβληθεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων είναι να έχουν υποβληθεί από τους δικαιούχους η φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21. Είναι, βέβαια, αυτονόητο ότι όσοι υποβάλουν στη συνέχεια φορολογικές δηλώσεις και αίτηση Α21 θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε επόμενη φάση.
 Απαλλάσσεται από τον φόρο
 Το οικογενειακό επίδομα δίνεται σε οικογένειες με ένα παιδί, δύο παιδιά, τρία παιδιά κ.ο.κ. με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Για την 1η δόση δεν απαιτούνταν η υποβολή Α21 ούτε φορολογικής δήλωσης και θα συμψηφιστεί με το συνολικό επίδομα που θα προκύψει από την εφετινή φορολογική δήλωση.
Αμέσως μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης συμπληρώνεται το έντυπο Α21. Το έντυπο Α21 υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. Εντυπο Α21 θα υποβάλουν ξανά και όσοι είχαν υποβάλει πέρυσι διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στοιχεία. Μόλις υποβληθεί το Α21 μπορεί να παρακολουθηθεί ο ενδιαφερόμενος την αίτηση από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).
Αξίζει να τονιστεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει διευκρινίσει πως το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων που καταβλήθηκε για πρώτη φορά το 2013 και συνεχίζει να καταβάλλεται δεν προσμετρείται στο καθαρό ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος. Επιπλέον, απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης τόσο το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων όσο και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων από την έναρξη χορήγησής τους.
Το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλεται σε οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και το ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο. Σε οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα το επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι ως 45.000 ευρώ. Αν η οικογένεια έχει τέσσερα τέκνα, το εισοδηματικό όριο είναι 48.000 ευρώ και για κάθε επόμενο τέκνο το όριο προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ.
 Τα νέα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται εφόσον ο δικαιούχος κατοικεί ή διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, φορολογείται στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα ευρίσκονται στην Ελλάδα. Η δόση θα καταβληθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΓΑ στις 11 Ιουλίου και οι επόμενες δύο δόσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.
 Για τρίτεκνες οικογένειες το ποσό των δόσεων είναι :
Α) Για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 11.000 ευρώà 735 ευρώ
Β) Για ετήσιο εισόδημα από 11.001 μέχρι 22.000 ευρώ à 615 ευρώ
Γ) Για ετήσιο εισόδημα από 22.001 μέχρι 33.000 ευρώ à 495 ευρώ
Δ) Για ετήσιο εισόδημα από 33.001 μέχρι 45.000 ευρώ à 375 ευρώ

επιδόματα Τριτέκνων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget