ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ - ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ



Η κυβέρνηση έρχεται με συνοπτικές διεργασίες, μέσα από τις στημένες συνθέσεις των θερινών τμημάτων, να προχωρήσει στον νέο αντιδραστικό γύρο μνημονιακών προαπαιτούμενων. Και πιο συγκεκριμένα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονικά εγκλήματα στα οποία
η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.
 Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη μικρή ΔΕΗ παίρνει επαξίως τη δικιά του θέση στη μακρά παράδοση του εξουσιαστικού ψεύδους. Γιατί, όπως είναι προφανές, δεν υπάρχει καμιά μικρή ΔΕΗ, ούτε μπορεί να υπάρξει τέτοια. Με τεχνητό τρόπο επιχειρείται να αποσπαστεί ένα τμήμα (ίσως το πιο κερδοφόρο) από την ενιαία (πώς θα μπορούσε να ήταν αλλιώς;) επιχείρηση ηλεκτρισμού και να παραδοθεί στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Χαρίζονται στους ιδιώτες δέκα μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού, κοιτάσματα που αντιστοιχούν σε 450.000.000 τόνους λιγνίτη, και δύο εκατομμύρια καταναλωτές. «Μικρή ΔΕΗ» είναι η παραπλανητική ονομασία που έχει δοθεί στο ξεπούλημα του στρατηγικού τομέα της ενέργειας.
 Γιατί άραγε να πουληθεί η ΔΕΗ αφού είναι κερδοφόρα κι επομένως δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό; Πώς μπορεί να «κοπεί» κομμάτι από ένα ενιαίο σύστημα που έχει φτιαχτεί και δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά ως ενιαίο; Πώς μπορεί να κοστολογηθεί η περιουσία της ΔΕΗ όταν αυτή συμπεριλαμβάνει ορυκτό πλούτο κι εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να αποτιμηθούν με όρους αγοράς; Πώς μπορούμε να μιλάμε για «αγορά» σε έναν τομέα όπου εκ του χαρακτήρα του μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως μονοπώλιο (είτε κρατικό είτε ιδιωτικό); Αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί να ξεπουληθεί η ΔΕΗ όταν η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση οδηγεί σε αύξηση των τιμών για των καταναλωτή;
 Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί μια ακόμα πράξη στην τραγωδία του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Πρόκειται για πραγματικό πλιάτσικο. Ένα πλιάτσικο που καταστρέφει το παρόν και υπονομεύει το μέλλον, αφού η οποιαδήποτε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης θα έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση το δημόσιο έλεγχο του στρατηγικού τομέα της ενέργειας.
 Το Αυτοδιοικητικο Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας καλεί κοινωνικούς φορείς της πόλης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κόμματα, σε ένα ενιαίο μέτωπο που θα αποτρέψει το σχεδιαζόμενο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ιδιωτική ΔΕΗ σημαίνει ακόμα περισσότερο, ακριβότερα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τον Δήμο, χειρότερες υπηρεσίες, μεγαλύτερος αριθμός σπιτιών χωρίς ρεύμα, ακόμα μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget