Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα έσβησε στο Κόκκινο



http://thivarealnews.blogspot.gr/
Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά κοντά στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας. Η φωτιά έχει ξεκινήσει από τις 2.00 το μεσημέρι και ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα PZL, που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ πριν από λίγο άρχισαν ρίψεις νερού και 2 Καναντέρ,
σύμφωνα με το xrimaonline.gr.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

 Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.


Πριν λίγο τα μεγάφωνα στη Μαλεσίνα καλούσαν του κατοίκους με ότι μέσω διαθέτουν και κυρίως με μέσα μεταφοράς νερού να πάνε για να βοηθήσουν στην ζώνη άμυνας για την φωτιά. Στην περιοχή βρίσκονται 23 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ήδη ζητούν ενισχύσεις από άλλες περιοχές αλλά όμως δεν είναι διαθέσιμες καθώς υπάρχουν πυρκαγιές και άλλες περιοχές της κεντρικής Έλλάδας. Ήδη δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στην περιοχή όλες οι εφεδρείες από του 5 νομούς της περιφέρειας καθώς οι επόμενες ώρες είναι εφιαλτικές. Η περιφέρεια έχει διαθέσει χωματουργικά μηχανήματα για να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες. Πριν λίγο σταμάτησαν τις ρίψεις τα αεροπλάνα ενώ οι άνεμοι είναι ισχυροί.

Φωτιά στο Μάζι Μαλεσίνας από LAMIASTARGR

πυρκαγιά Μαλεσίνα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget