Αυτό είναι ένα κράτος δικαίου;



Σύμφωνα με τις κυβερνητικές και δικαστικές αποφάσεις είναι νομιμότατη και συνταγματικότατη η υφαρπαγή καταθέσεων έναντι χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμη και αν οι περισσότερες οφειλές δημιουργήθηκαν εξαιτίας έκτακτων φόρων -και γενικώς έκτακτων μέτρων- που οδήγησαν στη βύθιση της οικονομίας και κατέστρεψαν εκατομμύρια εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα για να στηριχθούν οι άθλιοι κομματικοί στρατοί.

 Ακόμη και σήμερα, που η «Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια», οι ελεγκτικές Αρχές βάζουν χέρι στις καταθέσεις ανθρώπων που ελπίζουν ότι με τα λίγα χρήματα που τους έμειναν θα καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης (τα Ταμεία λόγω οφειλών τούς εγκατέλειψαν και ας πλήρωναν επί δεκαετίες) ή θα στηρίξουν τα παιδιά τους.
 Την ίδια στιγμή θεωρείται επίσης νομιμότατος και συνταγματικότατος ο μη συμψηφισμός οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες. Δηλαδή το Δημόσιο μπορεί να μην πληρώνει ακόμη και ανθρώπους με τους οποίους έχει υπογράψει σχετικές συμβάσεις και έχει λάβει τις σχετικές υπηρεσίες.
 Η «νόμιμη», αλλά ταυτόχρονα υφαρπαγή να προχωρά στην κατάσχεση των καταθέσεων τους! Για παράδειγμα, ενώ προστίθενται - προνομιούχοι αυτόματα σε ενιαίο πακέτο τα μικροπρόστιμα της Εφορίας, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον συμψηφισμό επιστροφών από προηγούμενα έτη (που δεν πήγε κάποιος να εισπράξει) με τις επιβαρύνσεις των τελευταίων χρόνων. Ούτε συμψηφίζονται οι οφειλές του Δημοσίου από συμβάσεις με τον φόρο που καλείται να πληρώσει ένας επιχειρηματίας.
 Σύμφωνα με την ίδια λογική, εξάλλου, είναι νομιμότατες και συνταγματικότατες οι μειώσεις μισθών στην πλειονότητα των εργαζομένων (όσων εργάζονται, γιατί περίπου 1.500.000 άτομα ψάχνουν για δουλειά), αλλά για μερικούς εξ αυτών κάθε μείωση είναι αντισυνταγματική! Φτάσαμε δε στο σημείο να θεωρείται αδύνατη η μείωση επιδομάτων προνομιούχων κρατικών λειτουργών, επειδή δεν είναι μισθός!
 Και αναρωτιούνται στη συνέχεια οι κυβερνώντες και οι λοιπές εξουσίες που εκδίδουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις γιατί οι πολίτες γράφουν τους θεσμούς στα παλιά τους τα παπούτσια, γιατί αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, γιατί ενισχύεται η μαύρη οικονομία, γιατί διαλύεται ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό ιστό.
 Η υπόθεση των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ο μη συμψηφισμός οφειλών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου του αντιδημοκρατικού αχταρμά που αποκαλείται κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
  

Φώτης Κόλλιας από ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

κράτος δικαίου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget