ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 9 Ιουλίου και συλλαλητήριο τη Δευτέρα 30 Ιουνίου



Πανελλαδική απεργία για τις 9 Ιουλίου και ημέρα δράσης με συλλαλητήριο στις τρεις το μεσημέρι για τη Δευτέρα 30 Ιουνίου προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ με απόφασή της στην οποία σημειώνει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου και της διάλυσης των τελευταίων αναχωμάτων εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικής προστασίας».

 Ειδικότερα, το στις 30 Ιουνίου κηρύσσεται η ημέρα Πανελλαδικής Δράσης με κύριο αίτημα τη κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων. Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται μεταξύ άλλων καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους εργασίας, ενημέρωση των πολιτών κ.α.
 Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στις 3.00 μ.μ. σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες.
 Εξάλλου, την Τετάρτη 9 Ιουλίου προκηρύχθηκε 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.
 Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ στην απόφασή της «η κυβέρνηση έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση να δημιουργήσει μία νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων».
 Παράλληλα, στρέφεται κατά του νομοσχεδίου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο κάνοντας λόγο για «νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία και να επιβάλλει πλήρη  συμμόρφωση προς τα μνημονιακά σχέδια στο χώρο του δημοσίου συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο».

Πανελλαδική απεργία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget