Έκθεση κόλαφος από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή


Κόλαφος η έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011 όπου περιλαμβάνονται στοιχεία για ατασθαλίες, δωροληψίες, δωροδοκίες, πλαστογραφίες, υπεξαιρέσεις, μέχρι και κοπάνα 159 ημερών από τη δουλειά αλλά και αποπλάνηση ανηλίκου από εκπαιδευτικό.

Στην κορυφή της έκθεσης, που αποκαλύπτει τι περιλαμβάνει με δημοσίευμά της η Real News, βρίσκονται υποθέσεις που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα με την αποκάλυψή τους, όπως με την περίπτωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και τις οικονομικές ενισχύσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, τα πολυδάπανα ταξίδια αναψυχής των εργαζομένων, αλλά και η πολυτελής φιλοξενία ξένων συνδικάτων στη χώρα μας.

Περισσότερα του ενός ήταν και τα πορίσματα για τον ΟΚΑΝΑ στα οποία γινόταν λόγος για υπερτιμολογημένες προμήθειες υλικών, ταξίδια του προσωπικού, υπερωρίες που δεν πραγματοποιούνταν, παραποιημένα παραστατικά για πληρωμή ενταλμάτων και παράνομες προσλήψεις.

 Στην έκθεση περιλαμβάνονται και λεπτομέρειες για την υπόθεση της σύμβασης για την Τραμ Α.Ε., το πόρισμα για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο έλεγχος στο Νοσοκομείο "Η Ελπίς", το πόρισμα για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το αποτέλεσμα του ελέγχου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το πόρισμα για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και πλήθος άλλων υποθέσεων.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις με τις οποίες ασχολήθηκε ο γενικός επιθεωρητής το 2011 ήταν και αυτή εκπαιδευτικού που είχε αποδεδειγμένα σχέση με μαθήτριά του και σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης για έξι μήνες.

Προσέφυγε όμως στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης, κρίνοντας ότι η παραμονή του στον χώρο της εκπαίδευσης είναι αδύνατη με τη συμπεριφορά που απέδειξε κάτι που πέτυχε με τη δικαίωσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Λέανδρος Ρακιντζής ζήτησε από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα φορέων να λάβουν διοικητικά μέτρα σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα υπάλληλοι ΔΟΥ να τεθούν σε αργία για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή διαγωγή και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να τεθούν σε αργία για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία διώκονται πειθαρχικά 217 αστυνομικοί, 201 δημόσιοι υπάλληλοι, 83 δημοτικοί υπάλληλοι, 77 δήμαρχοι, 46 αντιδήμαρχοι, 39 γιατροί του ΕΣΥ, τρεις νομάρχες, αλλά και ένας δασάρχης.

Εκτός από την αποκάλυψη σκανδάλων, ο Λέανδρος Ρακιντζής άσκησε και ενστάσεις κατά αποφάσεων υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία επέβαλαν ποινές - χάδια σε υπαλλήλους που έβλαψαν με πολλούς τρόπους τα δημόσια ταμεία και τους Έλληνες φορολογούμενους.

Μία εξ αυτών για υπάλληλο ΔΟΥ που το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών για πειθαρχικά παραπτώματα και συγκεκριμένα επειδή απουσίαζε 159 εργάσιμες ημέρες από την υπηρεσία της.

Η έκθεση αυτή, όπου αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο "ο βίος και η πολιτεία" της δημόσιας διοίκησης, θα υποβληθεί εντός των ημερών στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.


ΠΗΓΗ  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget