Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου!


Aποκλείστηκε η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε με ρατσιστικό σχόλιο της στο twitter. H αθλήτρια αποκλείστηκε τελικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με απόφαση του προέδρου της  ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
 
Το χρονικό του αποκλεισμού

 Μπορεί το Ολυμπιακό ιδεώδες να ορίζει ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν περιορισμοί και κυρίως δεν υπάρχουν διακρίσεις και μπορεί οι αθλητές να γαλουχούνται με τις ιδέες της ισότητας, του σεβασμού και της ομαδικότητας, ωστόσο υπάρχουν και... εξαιρέσεις.


Η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν που συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων με σημερινό της τιτίβισμα προκάλεσε την κοινή γνώμη με τις ρατσιστικές απόψεις της.

Η αθλήτρια του τριπλούν έγραψε στο twitter της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!». Φυσικά, χρήστες του twitter σχολιάζουν με διόλου κολακευτικά σχόλια την άποψη της Παπαχρήστου χαρακτηρίζοντάς την ρατσίστρια. «Προσβάλλεις τον ελληνικό αθλητισμό» γράφουν οι περισσότεροι.

Έπειτα όπως από το σάλο που προκλήθηκε η αθλήτρια επιχείρησε να απαρνηθεί το τιτίβισμά της γράφοντας ότι πρόκειται για χιουμοριστική ανάρτηση και διευκρινίζει ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλλει, ενώ ζήτησε συγνώμη. Η ζημιά ωστόσο έχει γίνει και στου αθλητικούς κύκλους αναφέρουν ότι κινδυνεύει η συμμετοχή της στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Βούλα Παπαχρήστου αναγκάστηκε μάλιστα να κλείσει προσωρινά τον λογαριασμό της στο twitter, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αποχώρηση των χορηγών της.

Την ίδια ώρα, με μια γρήγορη ματιά στο προφίλ της στο twitter, εύκολα κανείς διαπίστωνε τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ συχνά πυκνά γράφει για την κοινοβουλευτική δράση του εν λόγω κόμματος.

Αν και δεν θα κριθεί για τις πολιτικές της απόψεις αλλά για τις αθλητικές επιδόσεις της, ερωτήματα εγείρει η στάση της αθλήτριας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων σχετικά με το μεταναστευτικό, όταν κατά κανόνα οι αθλητές διατηρούν χαμηλό προφίλ.

Έντονη αντίδραση από τη ΔΗΜΑΡ
 
«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

ΠΑΣΟΚ: «Δεν πρέπει να αποτελεί σύμβολο για τους νέους ανθρώπους»
 
«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
 
Απολογητική ανακοίνωση της Παπαχρήστου

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αθλήτρια.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget