Συνδικάτο Μετάλλου Νόμου Βοιωτίας- όλοι στην απεργία 14 Δεκέμβρη – περνάμε στην αντεπίθεση

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες..
 Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα επίθεση στην εργατική λαϊκή οικογένεια. Την ώρα που προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, επιστρέφοντας κάποια ψίχουλα από το ψωμί που μας κλέβει καθημερινά, ετοιμάζει σαφάρι κατασχέσεων, κλιμακώνοντας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα και για να εμποδίσει την πάλη μας ετοιμάζει απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία.
 Στην ΕΑΒ η Διοίκηση της εταιρείας σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση (Υπουργείο Οικονομικών) προχώρησε ήδη σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2018 καταργώντας τα κονδύλια που αφορούν Ασφαλιστήρια συμβόλαια εργαζομένων, Εστιατόριο, διατακτικές και δωροεπιταγές παιδιών τα Χριστούγεννα, ενώ παράλληλα προωθεί την περικοπή με αναδρομική ισχύ του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, ενάντια στην εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφτηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβρη!!!
 Συνάδελφοι, η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε με την πάλη μας εμείς. Πληρώσαμε την κρίση τους, τώρα θέλουν να ματώνουμε καθημερινά για την ανάπτυξή τους. Η ανάπτυξη για την οποία από κοινού μιλάνε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΕΒ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΕΕ, ΔΝΤ κ.ά. είναι στρωμένη πάνω στις τσακισμένες, από τις πολιτικές τους, ζωές μας. Για την εργοδοσία φοροαπαλλαγές, για εμάς ακρίβεια και φοροληστεία. Για την εργοδοσία φθηνή εργασία για εμάς μεροκάματα πείνας. Για τους εργοδότες ζωή μέσα στην χλιδή, για εμάς ζωή μέσα στην ανέχεια. Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν αντιδράσουμε. Οι εργοδότες έχουν τις ενώσεις τους και οργανώνουν πολύ αποτελεσματικά την επίθεση τους ενιαία.
 Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε. Η συσπείρωση και η δράση μας μέσα από την δική μας οργάνωση. Μέσα από το Συνδικάτο μας. Συσπειρωμένοι μαζί με τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις στο ΠΑΜΕ.
 Να διεκδικήσουμε τώρα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ΣΣΕ συνολικά στον Κλάδο του Μετάλλου. Κανείς εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, μόνιμη και σταθερή εργασία.
 Μόνο η καλά οργανωμένη, ταξικά προσανατολισμένη πάλη μέσα από τα Συνδικάτα μπορεί να βάλει γερές βάσεις και προϋποθέσεις να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική, για να ζούμε εμείς και η οικογένεια μας τις χαρές της ζωής.
 Δεν μας αξίζει αυτή η ζωή που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς με το μυαλό μας και τον ιδρώτα του κορμιού μας παράγουμε όλο τον πλούτο και οι κηφήνες που μας τον κλέβουν, μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση.
 ΘΗΒΑ 10:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
 ΟΙΝΟΦΥΤΑ 10:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
 ΧΑΛΚΙΔΑ  10:30 ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ
 ΑΘΗΝΑ  10:30 ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνδικάτο Μετάλλου Νόμου Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget