Η …. ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

-Ηλίας Τραμπάκουλος- 
Ο δικός μας Γιώργος Σαρρής πήρε τις «Νταλίκες» του και ταξίδεψε για άλλες πολιτείες, μακρινές. Ο αγαπημένος Θηβαίος τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 69 χρονών στον ύπνο του. Ο εθνικός μας νταλικέρης, όπως συνήθιζε να τον προλογίζει στις συναυλίες που έκαναν μαζί ο Μανώλης Ρασούλης, ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός της Χαρούλας Αλεξίου. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιώργος Ρουπάκας.
Όταν ακόμα πήγαινε Τετάρτη δημοτικού αναγκάστηκε να αφήσει τη γενέτειρά του, τη Θήβα, και να μετακομίσει με την οικογένεια του στον Νέο Κόσμο εξαιτίας προβλημάτων υγείας του πατέρα του. Από πολύ μικρός είχε πάρει πάνω του τα βάρη της οικογένειας και παράλληλα με το σχολείο διατηρούσε μπακάλικο στην περιοχή. Αποφάσισε να μπαρκάρει μόλις τελείωσε το δημοτικό, πριν ακόμα κλείσει τα 12. Ο ίδιος αναφερόταν με νοσταλγία στα χρόνια που πέρασε στη θάλασσα. Ήθελε από μικρός να γυρίσει τον κόσμο. Όταν ήταν παιδιά η Χαρούλα και ο Γιώργος άκουγαν στο σπίτι μόνο λαϊκή μουσική. Οι γονείς του αλλά και οι θείοι του και ο παππούς του αγαπούσαν το καλό ελληνικό τραγούδι και τα παιδιά ακολούθησαν τα βήματά τους.
Τραγούδησε μεγάλες λαϊκές επιτυχίες όπως: «Οι νταλίκες», «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω», «Με ιπτάμενο δίσκο» , «Άγιε μου Σώστη σώσε με», «Όλα για μένα είσαι εσύ» κ.λ.π.
Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά
τριγυρνάνε οι νταλίκες στην Αθήνα
στα λιμάνια, στους σταθμούς, στην αγορά
ό, τι ψάχνεις στη ζωή να βρεις ξεκίνα.

Ηλίας Τραμπάκουλος 

Γιώργος Σαρρής

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget