Υποδοχή της Εικόνος της “Μεγάλης Παναγίας” Θηβών στη Χαλκίδα

 Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου ε.έ. εκομίσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου στη Χαλκίδα η Εικόνα της Μεγάλης Παναγίας, που φυλάσσεται  στόν Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Μεγάλης Παναγίας Θηβών.
Η υποδοχή έγινε στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, κληρικούς και λαϊκούς της Μητροπόλεως Χαλκίδος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γεώργιο καθώς και τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας π. Γεώργιο Τουλουμάκο για την μεταφορά της εικόνος, αναφέροντας ότι η Εικόνα της Μεγάλης Παναγίας έρχεται από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θηβών στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την πρόσκληση να μεταφέρει στη Χαλκίδα προς ευλογία των πιστών την Εικόνα της Παναγίας.
 Στη συνέχεια με πομπή η Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου τελέστηκε Ιερά Παράκληση χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Στο τέλος της Παράκλησης ο Σεβ. κ. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε το Θεό για την πνευματική αυτή ευκαιρία στην απαρχή των Δημητρίων, των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, αναφέρθηκε στη μορφή της Θεοτόκου καθώς και στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, ο οποίος μας καταδεικνύει δύο κόσμους τον κόσμο της αμαρτίας και τον κόσμο του πνεύματος, που επέλεξε και υιοθέτησε ο Άγιος Δημήτριος.

η Εικόνα της Μεγάλης Παναγίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget