Η … ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                       - Ηλίας Τραμπάκουλος -
Πρώτη μέρα στο σχολείο χθες και όλα τα πιτσιρίκια καμάρωναν για τις τσάντες τους. Οι περισσότερες πλέον έχουν και ρόδες για να μην τις κουβαλάνε οι μαθητές αλλά να τις σέρνουνε. Μέσα στις αίθουσες οι καινούργιες κασετίνες ανώνυμες κι επώνυμες έκαναν πασαρέλα. Μολύβια, μαρκαδόροι, γόμες και περίεργες ξύστρες έχουν παραταχθεί πάνω στα θρανία.
Τα αγοράκια ήταν φρεσκοκουρεμένα και τα κοριτσάκια είχαν στολίσει τα μαλλιά τους με λογής-λογής κοκαλάκια.
Τα πρωτάκια, και φέτος, χάνουν τον προσανατολισμό τους και τον δρόμο τους από τις τουαλέτες στην τάξη τους και αρχίζουν να κλαίνε. Κάποια έχασαν τα χρήματα που είχαν για το κυλικείο από τα καλοκαιρινά παντελονάκια με τις ρηχές τσέπες μιας και έτρεχαν αφηνιασμένα στην αυλή. Tα αγόρια των μεγάλων τάξεων έχουν ως μοναδική έγνοια τους το ποδόσφαιρο στην "πάνω αυλή".
Το μενού θα αλλάξει σήμερα. Κάποιοι θα έχουν ντύσει τα καινούργια βιβλία τους με διαφανές πλαστικό και πολύχρωμες ετικέτες. Κάποια άλλα θα έχουν δώσει ομηρικούς καβγάδες που δεν πρόλαβε να ντύσει την «Γλώσσα μου» η εργαζόμενη μητέρα τους.
Όλες οι οικογένειες- φτωχές και πλούσιες- έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους ώστε να μην λείψει τίποτε από τα πριγκηπόπουλά τους.
Να είμαστε γεροί, να έχουμε υπομονή, να επικεντρωνόμαστε στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να στηρίζουμε «τα παιδιά μας», να τα δυναμώνουμε, να τα μάθουμε γράμματα και τρόπους να διαχειρίζονται και να λύνουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που- σίγουρα- θα συναντήσουν στην καθημερινότητά τους. Να τα κάνουμε υπεύθυνα και ισορροπημένα και εργαζόμενοι με μεθοδικότητα, ένστικτο και αγάπη να τους δείξουμε πώς μπορούν να γίνουν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!
Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!


Ηλίας Τραμπάκουλος

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget