Σε ποιες ελαιοκομικές περιοχές του Δήμου Θηβαίων θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Ειδοποίηση βιοκαλλιεργητών ελιάς για λήψη μέτρων.
Σύμφωνα με τα υπ' αρ. 10611 & 10641 /27-7-2017 έγγραφα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το Πρόγραμμα Δακοκτονίας για το 2017 για τις ελαιοκομικές περιοχές του Δήμου Θηβαίων, στις οποίες το ποσοστό καρποφορίας των ελαιοδέντρων είναι μεγαλύτερο του 25%, θα εφαρμοστεί στις παρακάτω περιοχές:

 Θήβας, Ελεώνα, Μουρικίου, Λεύκτρων (Λεύκτρα και Παραλία Λιβαδόστρας), Καπαρελλίου (Καπαρέλλι και Παραλία Αγίου Βασιλείου), Λουτουφίου, Μελισσοχωρίου και Χωστίων (Χώστια και παραλία Σαράντι)
 Ωστόσο, επειδή στις περιοχές που τίθενται εκτός συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς βρίσκονται σποραδικά ελαιοκτήματα με ικανοποιητικό ποσοστό καρποφορίας, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να εφαρμόσουν τη θεραπευτική μέθοδο της καταπολέμησης του δάκου με δική τους μέριμνα και μέσα.
 Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας θα συνεργαστεί πρόθυμα με τους ελαιοπαραγωγούς αυτούς, αρκεί να ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους. Πληροφορίες στο τηλ. 2261350175, 50177.
 Τέλος, παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα ελαιοκτήματα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και βρίσκονται στις πιο πάνω ελαιοκομικές περιοχές, να προβούν σε περιμετρική σήμανση των ελαιοκτημάτων τους με νάιλον ταινία, για να αποφευχθεί ο ψεκασμος.

Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget