ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Δίχως εργασία το 20% στις ηλικίες 55-64

Στοιχεία-σοκ αποκαλύπτει για την ανεργία των ατόμων ηλικίας 55-64 ετών έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον μήνα Μάιο του 2017.Ενας στους πέντε πολίτες αυτής της ηλικίας είναι χωρίς δουλειά (αν και ανήκουν στο εργατικό δυναμικό, δεδομένου ότι είναι κάτω των 64 ετών) και, έτσι, δεν εισπράττει κανέναν μισθό.
Παράλληλα, όμως, οι πολίτες αυτοί δεν εισπράττουν καμία σύνταξη, δεδομένου ότι δεν έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης τα οποία απαιτούνται για κάτι τέτοιο. Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός ότι οι άνεργοι ηλικίας 55-64 ετών συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά τη μείωση του συνολικού ποσοστού της ανεργίας, η οποία καταγράφεται ήδη από το 2013.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., το ποσοστό των ανέργων της ηλικιακής ομάδας των πολιτών που βρίσκονται γύρω από το ηλικιακό όριο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (σ.σ.: 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης, 67 έτη για τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης) ανέρχεται στο 19,8%.
 Παράλληλα, όμως, οι πολίτες αυτοί δεν λαμβάνουν καμία σύνταξη, μιας και απέχουν τουλάχιστον επτά χρόνια από τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Από την 5η θέση στην κατάταξη των ανέργων ανά ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκαν τον Μάιο του 2013 (δηλαδή τη χρονιά που καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας της περιόδου 2008-2017) τα άτομα 55-64 ετών κατέλαβαν φέτος τον ίδιο μήνα την 3η θέση.

Dimokratia News

ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget