Η … ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                       Ηλίας Τραμπάκουλος 
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ- 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ- ΟΛΟΙ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ
Χθες μεσάνυχτα παρά κάτι ανηφόρισα στο Μοσχοπόδι από περιέργεια για να παρακολουθήσω πρόβα από τους «Επτά επί Θήβας» που ανεβάζει η θεατρική σκηνή της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας. Δεν σας κρύβω τους ενδοιασμούς που είχα γι’ αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα. Τραγωδία, θηβαϊκός κύκλος, ερασιτεχνική ομάδα: τίποτε δεν συνηγορεί για επιτυχία.
Ευτυχώς διαψεύστηκα. Μια μεγάλη ομάδα ερασιτεχνών και φίλων υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας Ντίνας Αβαγιανού μου φαίνεται θα κάνει την θηβαϊκή έκπληξη του καλοκαιριού. Καλές ερμηνείες, πλούσια κοστούμια, λιτά σκηνικά συνθέτουν το παζλ της παράστασης. Όλοι τους ζουν στην πόλη μας, έχουν μεράκι γι’ αυτό που κάνουν (το βλέπω στις κουβέντες που προκαλώ με την Πέννυ, την Αθηνά, την Όλγα). Είναι ερασιτέχνες με την καλή έννοια του όρου. Εραστές της τέχνης. Χρόνια παίζουν θέατρο σε διάφορες τοπικές ομάδες. Σήμερα, για παράδειγμα, θα ξενυχτήσουν για να ολοκληρώσουν την δοκιμαστική παράσταση. Η μία παρακολούθησε τη σχολική γιορτή της κόρης της και έτρεξε να προλάβει, η άλλη άλλαξε βάρδια στη δουλειά της, ο άλλος θα οδηγήσει πρωί-πρωί αν και θα έχει κουραστεί από τις εξαντλητικές ολονύχτιες πρόβες. Χωρίς κανένα κέρδος. Αυτό είναι τέχνη, αυτό είναι ομάδα, αυτό θα πει δημιουργία.
Το στοίχημα κερδήθηκε. Η φιλοδοξία της ομάδας, η εμπνευσμένη καθοδήγηση της κ. Αβαγιανού , η στήριξη από την Ένωση (σημ. ο πρόεδρός της Γιώργος Γελέκας έκανε τον υποβολέα και «έπαιζε» το ρόλο της απούσας ηθοποιού) συνηγορούν για την επιτυχία.
Εμείς πρέπει να την στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να γεμίσουμε το θέατρο. Ας αφήσουμε το SURVIVOR και την τηλεόραση και ας δούμε με τα παιδιά μας τους δυο Θηβαίους- τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη- να μάχονται σε μια από τις 7 πύλες της Θήβας για την τιμή της πόλης από τη μια και το δίκιο από την άλλη.

Ηλίας Τραμπάκουλος 

Μοσχοπόδι

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget