IQOS: Η επανάσταση στην καπνοβιομηχανία !!

Το τσιγάρο που σιγόκαιγε στο στόμα για να «πάνε κάτω τα φαρμάκια», αυτός ο περιφρονημένος, κυνηγημένος, βλαπτικός, μεν, αλλά πιστός «σύντροφος» αμέτρητων ανθρώπων και γενεών, φαίνεται ότι πλησιάζει στην ολοκληρωτική του «μετάλλαξη». Αυτό που δεν κατάφερε το λεγόμενο «ηλεκτρονικό τσιγάρο» φιλοδοξεί να το καταφέρει ένα νέο καπνικό προϊόν, το IQOS, με το οποίο η καπνοβιομηχανία θέλει να «ξορκίσει» τους «δαίμονες» των αντικαπνιστικών εκστρατειών οι οποίες απειλούν τα κέρδη της.
Η έλευση αυτού του νέου προϊόντος στην χώρα σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, την σταδιακή μείωση της παραγωγής του παραδοσιακού τσιγάρου με στόχο την πλήρη κατάργησή του, από μία εκ των παλαιότερων ελληνικών καπνοβιομηχανιών, αυτή του Παπαστράτου.
Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου της εταιρείας, τότε, τα τελευταία τσιγάρα του Παπαστράτου θα παραχθούν το 2020.
Για να συμβεί όμως αυτό, η μητρική Philip Morris International θα προχωρήσει σε μια επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η επένδυση αυτή δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας και έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία.
Θα είναι το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη - μετά την Ιταλία και την Ελβετία - του καπνικού στικ, το οποίο αποτελεί μέρος του iQOS.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, η νέα μονάδα παραγωγής θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2017.
Μετά την επένδυση, στη χώρα θα παράγονται συνολικά 20 δισεκατομμύρια ράβδοι καπνού για το iQOS, με χαρμάνι ελληνικού καπνού ανατολικού τύπου.
Ετσι, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης, υποστήριξε ότι «η Παπαστράτος τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές».
Όπως πρόσθεσε, στο ίδιο πλαίσιο, «πρόκειται για μια επένδυση - σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία».
Τι είναι το IQOS
Το IQOS είναι ένα θερμαινόμενο καπνικό προϊόν που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 και αναμένεται ως τα τέλη του 2017 να βρίσκεται σε περισσότερες από 30 χώρες. Από το 2008, η ΡΜΙ έχει προσλάβει περισσότερους από 400 επιστήμονες και ειδικούς και έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη και την επιστημονική τεκμηρίωση.
Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για την τεκμηρίωση της δυνατότητας μειωμένου κινδύνου του IQOS είναι πολύ ενθαρρυντικά και η εταιρία διαθέτει ελεύθερα την επιστημονική της μεθοδολογία και τα ευρήματά της για ανεξάρτητο έλεγχο και επαλήθευση από τρίτους.
 IQOS: Η επανάσταση στην καπνοβιομηχανία
Ευχάριστη έκπληξη για τους καπνιστές αποτελεί το νέο καπνικό προϊόν μειωμένου κινδύνου, IQOS που όχι δεν είναι ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά ηλεκτρονική συσκευή, η οποία έκανε προσφάτως την εμφάνισή της και στη χώρα μας.
Τι είναι όμως αυτή η νέα συσκευή και πώς κατάφερε από το 2014 που πρωτοεμφανίστηκε σε Ευρώπη και Ιαπωνία να κάνει θραύση;
Πρόκειται για μία «πατέντα» που αποτελείται από ένα φορτιστή τσέπης και ένα stick (IQOS stick) στο οποίο τοποθετείς τη ράβδο καπνού (heets). H ειδική λεπίδα που βρίσκεται στο εσωτερικό του stick, θερμαίνει τον καπνό χωρίς να τον καίει. Η συσκευή φορτίζεται με usb και τα heets κυκλοφορούν όπως τα τσιγάρα. Κάθε πακέτο περιέχει 20 τεμάχια και πωλούνται σε περίπτερα. Το μέγεθος των heets είναι πολύ μικρότερο από τα συμβατικά τσιγάρα καθώς ο αληθινός καπνός του είναι συμπιεσμένος για μεγαλύτερη απόλαυση στη γεύση.
Αποτέλεσμα: ο χρήστης λαμβάνει τη νικοτίνη που χρειάζεται και ταυτόχρονα επειδή δεν υπάρχει καύση, δεν παράγεται πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα. Δεν παράγονται δηλαδή οι ουσίες που προκαλούν βλαβερές παθήσεις στον οργανισμό. Οι καπνιστές όμως δεν του δίνουν credits μόνο γι’ αυτό… Με το IQOS ο «καπνός» που εκλύεται στην ατμόσφαιρα είναι αερόλυμα που διαλύεται σε δευτερόλεπτα και δεν αφήνει ίχνος της άσχημης μυρωδιάς που αφήνει το συμβατικό τσιγάρο.
Αυτά τα οφέλη, φαίνεται να φτάνουν στους χρήστες του εξωτερικού που το αγόρασαν και ακολουθούν και άλλοι που θέλουν να κόψουν το συμβατικό τσιγάρο, δίνοντας στη Phillip Morris International τη δυνατότητα να ανεβάσει και άλλο το μερίδιό της στην πίτα της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας…
Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για «επανάσταση» στην καπνοβιομηχανία αλλά και στο «επιχειρείν».
Όχι μόνο για τα οφέλη που προσφέρει η αυτή συσκευή αλλά για το νέο τρόπο καπνίσματος που λανσάρει. Μία επανάσταση που η προετοιμασία της κράτησε 10 χρόνια και κόστισε σε έρευνες επιστημονικού πεδίου πάνω από 2 δις ευρώ. Απασχολώντας χιλιάδες επιστήμονες διαφορετικού κλάδου με σκοπό να ερευνήσουν εξονυχιστικά όλες τις παραμέτρους της νέας αυτής καινοτομίας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Τόκιο μετά την κυκλοφορία του, άνοιξαν και νέες επιχειρήσεις, 8 εργοστάσια για την ακρίβεια που κατασκευάζουν αξεσουάρ για το IQOS! Από πολύχρωμα καπάκια, θήκες, αυτοκόλλητα με αστεράκια ώστε ο καθένας να έχει το IQOS που ταιριάζει στο στυλ του. Έτσι, διευρύνεται και το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.
Στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να αγοράσει τη συσκευή είτε στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας είτε μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.iqos.gr και τα heets στα περίπτερα στην τιμή των 4 €. Ήδη, αρκετός κόσμος το προτίμησε από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε ενθαρρύνοντας το όραμα της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ να καταφέρει να «ανοίξει» νέα γραμμή παραγωγής των heets, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την ανάπτυξη της Εταιρείας όσο και την οικονομία της χώρας μας μέσω εξαγωγών.

IQOS

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget