Παρουσίαση του κόμματος «Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων» του Γεώργιου Μπαρτζώκη

Ο πρόεδρος του κόμματος «Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων» Γεώργιος Μπαρτζώκης παρουσίασε στη Λάρισα στις 15 Ιανουαρίου τους βασικούς σκοπούς και τις αρχές της πρωτοβουλίας του. Όπως ανέφερε, πρόκειται για την ίδρυση «ενός νέου κόμματος, ενός κεντρώου κόμματος, ενός κόμματος χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις, του πρώτου καθετοποιημένου κόμματος λόμπι των Ελλήνων Δανειοληπτών». Ακολουθεί η ομιλία του:
 «ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ –Ταυτότητα Κεντρώων» ΜΠΑΡΤΖΩΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 Αγαπητοί προσκεκλημένοι των ΜΜΕ Λάρισας,
Αγαπητά στελέχη φορέων,
Αγαπητά στελέχη και μέλη του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ –Ταυτότητα Κεντρώων»,
Κυρίες και Κύριοι
Καλησπέρα σας,
 Είμαστε σήμερα εδώ στην πρωτεύουσα της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, στην Τρίτη εμφάνιση μας ΟΛΟΙ μαζί μετά την ιδρυτική διακήρυξη και την επίσημη αναγνώρισή από τον Άρειο Πάγο στις 17 Ιουνίου 2016 του νέου κόμματος που δημιουργήσαμε.
 Ενός νέου κόμματος, ενός κεντρώου κόμματος, ενός κόμματος χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις, του πρώτου καθετοποιημένου κόμματος λόμπι των Ελλήνων Δανειοληπτών.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
 Το κόμμα των «Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων» γεννήθηκε μέσα από την Ταυτότητα Δανειοληπτών.
 Είναι μια σειρά από γραφεία που δημιούργησε η καταναλωτική οργάνωση ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με σκοπό να ενημερώνει τους δανειολήπτες:
1)για τα νομικά δικαιώματά τους, που απορρέουν από το Νόμο Κατσέλη, δηλαδή να ενταχθούν σε αυτόν και να διαγράψουν μεγάλο μέρος έως και ολόκληρες τις οφειλές τους.
2)για το δικαίωμα της επιστροφής εξόδων φακέλου μέσω ομαδικών αγωγών κατά των τραπεζών με τη νομολογία που έχει εκδοθεί και αφορά όλες τις δανειακές συμβάσεις.
Η κίνηση μας είναι κοντά στις ανάγκες κάθε δανειολήπτη!!!
Κυρίες και Κύριοι
 Η Ελλάδα έχει μπει από το 2010 μέσα στο βαρέλι των μνημονίων των αναγκαστικών δανείων από τους υποτιθέμενους φίλους μας , της οικονομικής αφαίμαξης και της αβεβαιότητα.
 Οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα το τέλος του 2016 δεν αντιλαμβάνονται το άτιμο παιγνίδι που τους έχουν στήσει όλοι οι κολοσσοί του Παγκοσμίου οικονομικού κατεστημένου και δεν υπερασπίζονται τα δίκαια των Ελλήνων πολιτών.
 Την ξεπουλούν και την στραγγίζουν και υπονομεύουν το μέλλον των νέων μας.
Την χρησιμοποιούν ως πείραμα μέσα στο βαρέλι που γυρίζει συνεχώς γύρω από τον εαυτό της και δεν μπορεί να σταματήσει και να ξεφύγει.
Το πολιτικό σύστημα λειτουργώντας υπό καθεστώς κηδεμονίας σαν επιχείρηση υπό χρεοκοπία, κάνει ότι της λέει ο εκκαθαριστής της και περικόπτει.
 •ΠΟΙΑ όμως η χρησιμότητα των πολιτικών σχηματισμών στην υπεράσπιση της ΕΛΛΑΔΑΣ της τεχνητής Κρίσης που οι ΑΛΛΟΙ μας έφεραν;
•ΠΟΙΑ ήταν η απόδοση τους ως διευθυντές των ΨΥΧΩΝ μας
•ΠΟΙΑ η αμοιβή που έλαβαν για να αφανίσουν το μισό κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων
Η οικονομική ύφεση της Ευρωζώνης και ειδικότερα της Ελλάδος, η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτή που γνώρισαν οι ΗΠΑ τη δεκαετία το ’30, είναι το αποτέλεσμα μιας εσκεμμένης πράξης πολιτικής των ευρωπαϊκών ελίτ, δήλωσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
 Ωστόσο, η μοίρα της Ελλάδας από το 2009 ήταν ένα «φρικτό» παράδειγμα της αποτυχίας της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, είπε ο κ. King.
 «Στην ευρωζώνη οι χώρες της περιφέρειας δεν έχουν απολύτως τίποτα για να αντισταθμίσουν τη λιτότητα. Τους ζητείται απλά να μειώσουν τις συνολικές δαπάνες χωρίς καμία μορφή απαίτησης για αποζημίωση. Πιστεύω πως αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως θα έχουμε ξανά σε μια βιομηχανική χώρα μια ύφεση βαθύτερη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του ’30 και αυτό συνέβη στην Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο και έγινε ως εσκεμμένη πράξη πολιτικής καθιστώντας το ακόμη χειρότερο».
 Ο κ. King δήλωσε πως τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης έχουν λίγες επιλογές εκτός από το να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα καθώς είναι «ο μόνος δρόμος προς την οικονομική ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση».
 Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε πως η απογοήτευση της κοινής γνώμης για τις ευρωπαϊκές οικονομικές πολιτικές είναι πιθανότερο να οδηγήσει στη διάλυση του ενιαίου νομίσματος παρά στην ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης.
 Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ενώ οι Τράπεζες έσβησαν τις ζημιές τους από τα Κόκκινα Δάνεια μέσω των 3 ανακεφαλαιοποιήσεων, εξακολουθούν και ζητούν στο ακέραιο τα Δάνεια, δηλαδή να πληρωθούν 2 φορές χρήματα τα οποία εισέπραξαν, από τα μνημόνια που οι κυβερνήσεις φόρτωσαν στην πλάτη ολόκληρου του Ελληνικού Λαού! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! 230 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Παράλληλα οι νομικές υπηρεσίες των τραπεζών επιτίθενται στους ανήμπορους δανειολήπτες ψηφοφόρους μας, τους απειλούν με εξώδικα, αναγκαστικές προσημειώσεις, αγωγές νομής αυτοκινήτων, κατασχέσεις και τέλος με πλειστηριασμούς. Πολλοί από αυτούς λιγοψυχούν, ξεπουλιούνται και στρέφονται ενάντια των ίδιων των εαυτών τους και των συμβούλων χωρίς να μπορούν να πιαστούν από τίποτα, αφού πάλι θα συνεχίζουν να χρωστούν και βοήθεια από την άλλη μεριά δεν φαίνεται στο ΟΡΙΖΟΝΤΑ.
 Οι τράπεζες θα εξυπηρετήσουν τα στυγνά δικά τους συμφέροντα ΕΜΙΕΣ τα δικά μας
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ θα συνεχίσει ο πόλεμος με έντονους ρυθμούς ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΑΣ.
 Μέσα στην ανασφάλεια αυτή μέλη του τοπικού διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας είναι μόνιμοι ή κατά αποκοπή νομικοί σύμβουλοι σε τράπεζες και αποστέλλουν τα ανωτέρω δικόγραφα εναντίον μας. Η απαγόρευση σ’ αυτά τα μέλη να είναι νομικοί σύμβουλοι τραπεζών όσο διαρκεί η θητεία τους ή η παραίτηση τους είναι η μόνη επιτακτική ανάγκη για την ισορροπία των δυνάμεων του θεσμικού ρόλου του Δικηγόρου και του ανήμπορου και οικονομικά εξουθενωμένου μέλους και ψηφοφόρου μας.
 Τι να πω άλλο εγώ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ
 Το ερώτημα όμως που πολύ εύλογα μπορείτε να μας κάνετε είναι:
«κι εσείς όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκης και το κόμμα σας, μπαίνετε στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Γιατί να μην είστε κι εσείς μία από τα ίδια;;»
 Φίλες και Φίλοι
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ:
 ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ «ΘΑ».
ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ,
ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΑΡΑΞΕΙ ΕΡΓΟ!
 Με τους συνεργάτες μου έχουμε δώσει τη μάχη στα Ελληνικά Δικαστήρια από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, έχοντας καταφέρει να διαγράψουμε χρέη εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ και να σώσουμε τους συνανθρώπους μας από την αυτοκτονία. Και με την ευκαιρία θέλω εδώ να στείλω ένα μήνυμα συστράτευσης με το κίνημά μας, το Κόμμα Δανειοληπτών, σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που ζουν σε τραγικές συνθήκες: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ! ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΧΑΜΕΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
Ελληνίδες και Έλληνες!
-Το χρέος δεν είναι απαγορευμένη λέξη για κανέναν και πολύ περισσότερο δεν είναι ντροπή.
-Καμία ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει λιγότερο από το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό.
Ελληνίδα, Έλληνα!
 Σπάσε τη σιωπή σου και ενώσου ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Χρησιμοποίησε το κόμμα μας, το Κόμμα Δανειοληπτών που νοιάζεται πραγματικά για σένα και για το αύριο αυτής της χώρας, που είναι Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα σου την πάρει.
 Και σας το λέω εγώ ο Γιώργος Μπαρτζώκης που έχω οργώσει με τους συνεργάτες μου την Ελλάδα σβήνοντας στα Ειρηνοδικεία χρέη ανθρώπων που έχουν καταστραφεί από την κρίση.
 ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
 Είμαστε περήφανοι και συγκινημένοι για το απλό ευχαριστώ των συμπολιτών μας, για το απλό χαμόγελό τους μετά από μια επιτυχημένη δικαστική απόφαση.
 Ήταν αυτό που μας ώθησε να μεγαλώσουμε την προσπάθειά μας, να δημιουργήσουμε ένα κόμμα-εκπρόσωπο για όλους όσοι αισθάνονται να τους πνίγει το λουρί που τους έχουν βάλει τα δύο συνεταιράκια του συστήματος: οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες ξένοι και εγχώριοι.
 Στα πλαίσια αυτά, γνωρίζοντας την αποτυχία του συστήματος των πολιτικών αποφασίσαμε να κάνουμε ενεργή εμφάνιση του δικού μας λόμπι και να ζητήσουμε από τον Έλληνα πολίτη να μας δώσει δύναμη και εμπιστοσύνη για να εξυπηρετήσουμε στην Ελληνική Βουλή και στην κυβέρνηση τις ιδανικές αξίες μας της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της ελληνικής ψυχής και για να διαγράψουμε τα δυσβάστακτα χρέη της πατρίδας και των ιδιωτών δανειοληπτών.
 Με αυτή την βασική ανάγκη της ΨΥΧΗΣ μας και της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ του χρέους μας σας παρουσιάζουμε το κόμμα «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ –Ταυτότητα Κεντρώων»
 Οι βασικές αρχές του βρίσκονται στο Πατριωτικό ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Ελλάδας που έφτασε η ώρα να λάβει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ.
• Πρωταρχικά ο γνώμονας και η βάση μας είναι η Ελληνική Ταυτότητα και κυριαρχία μας και μετά η ευρωπαϊκή πορεία μας.
 • Η διάρκεια λειτουργίας του κόμματός μας ορίστηκε στα 8 έτη το καθιστούν το πρώτο καθετοποιημένο κόμμα που έγινε στην χώρα μας έως την εκπλήρωση του σκοπού της τελικής διαγραφής των χρεών και της χώρας, με δικαίωμα ανανέωσης της λειτουργίας του μετά από απόφαση της Τακτικής Ενώσεως όταν αιτιολογημένα οι πολιτικές συνθήκες το επιβάλλουν.
 • οι θέσεις, η δράση, η οργάνωση και η λειτουργία του κόμματος απηχούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
 • Έμβλημα του κόμματος είναι το άλογο που καλπάζοντας ανεμίζει η χαίτη του με πορτοκαλί χρώμα. Ένα έμβλημα που συμβολίζει την ελευθερία με την οποία καλπάζει το άλογο στη φύση, απαλλαγμένο από τα κάθε είδους δεσμά που θα ήθελαν να του επιβάλλουν οι δεσμώτες του.
 • Οι αρχές της ελεύθερης ιδιωτικής έκφρασης της προσωπικότητας του πολίτη, της ανάπτυξης του οικονομικού μοντέλου της Ελλάδας με την ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης με την επενδυτική θέση που πρέπει να έχει για την δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας (εφαρμόζοντας την Κεϊσιανή Οικονομική θεωρεία περί δημόσιας στήριξης).
 • Όργανα του κόμματός μας:
1. Η Ένωση (όλα τα μέλη)
2. Η Πολιτική Επιτροπή (9μελής )
3. Η Πολιτική Οργάνωση (21μελής)
4. Ο Πρόεδρος
5. Ο Αντιπρόεδρος
5. Η Επιτροπή Δεοντολογίας (5μελής)
Οι Πολιτικές θέσεις του κόμματος
 Ορίζονται στις εξής κατηγορίες:
 α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,
Η δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα.
• Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των 5.000.000 Ελλήνων Δανειοληπτών και των μελών των οικογενειών τους, καθώς και αυτών που θα προστεθούν μετέπειτα, με επανοριοθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεών τους, αναλόγως τις μικροοικονομικές και μακροοικονομικές συνθήκες που επικρατούν, προκειμένου να επανενταχθούν μέσα στην οικονομική δραστηριότητα της πατρίδας μας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ 2006, 2007, 2008 ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ, ΟΤΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 75%!!!
 • Τη διαγραφή σε μεγάλο ποσοστό των ιδιωτικών χρεών δανειοληπτών προς τις τράπεζες.
• Ως Έλληνες δανειολήπτες έφτασε η ώρα μας η ώρα των νοικοκυραίων, αυτών των οραματιστών που επένδυσαν σε γη και σε κεφάλαια για την ανάπτυξη της χώρας μας να λάβουμε πολιτική έκφραση .
Εμείς κάναμε το χρέος στην ανάπτυξη της πατρίδας μας, σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε, αιτηθήκαμε στους πιστωτές μας και λάβαμε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας, ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
 • Με πρόσληψη νέων ανέργων που για 4 έτη ο κρατικός προϋπολογισμός θα πληρώνει την ασφαλιστική κάλυψή τους,
• Με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των προϊόντων διατροφής όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα,
• Των τουριστικών επιχειρήσεων
• των επιχειρήσεων διαδικτύου με ειδικά κίνητρα για την δημιουργία τους,
• την ενίσχυση των υπαιθρίων αγορών με σταθερά πλαίσια.
• την παροχή κινήτρων για ενοικίαση των ακίνητων Ελλήνων πολιτών.
• την οριοθέτηση του ΦΠΑ με ελάχιστο ποσοστό στο 5 % που θα επιβαρύνει επιπλέον τις τιμές πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.
• την αλλαγή φορολογικής κλίμακας με μέση κλίμακα το 15 % επί του εισοδήματος.
• την ευνοϊκή μεταχείριση ελληνικών επιχειρήσεων που η έδρα τους βρίσκεται έως 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας.
 Δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης του δημοσίου
 • Την διαγραφή των δυσβάσταχτων χρεών της πατρίδας μας (329 δισ. € σήμερα, με τα στοιχεία του παρελθόντος Ιουνίου 2016), σε τέτοιο ποσοστό και βαθμό που να μπορεί μόνη της η Ελληνική μίκρο και μακροοικονομία να ανταποκριθεί και να δημιουργεί ανάπτυξη επί του ΑΕΠ της.
• Σε περίπτωση μη συναινετικής μαζί με τους δανειστές διαγραφής του χρέους της πατρίδας μας, την χρησιμοποίηση εθνικού νομίσματος με την ονομασία ΕΛΑ με ισοτιμία 1 ΕΥΡΩ προς 1 ΕΛΑ στις συναλλαγές πληρωμών του δημοσίου τομέα λόγω ελλείψεων χαρτονομισμάτων ΕΥΡΩ όσο δεν διαγράφεται μεγάλος μέρος του εθνικού χρέους μας.
 • Παραχωρήσεις δημοσίου τομέα σε μεγάλες κοινοπραξίες για την παραγωγή νέου αφανούς πλούτου που θα επιστρέφει στο δημόσιο συμφέρον της Ελλάδας.
• Την κατασκευή όλων των αξόνων που τέμνουν κάθετα και οριζόντια την χώρα μας,
• άξονας Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη σύνορα Σκοπίων,
• άξονας Καλαμάτα – Πάτρα – Ιωάννινα – Μαυρομάτι σύνορα Αλβανίας,
• άξονας Ηγουμενίτσα – Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, κήποι σύνορα Τουρκίας
• άξονας Βόλος – Λάρισα – Λαμία – Πάτρα
• άξονας Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Σητεία
• άξονας Λάρισα – Κοζάνη – Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή σύνορα Αλβανίας
• άξονας Λάρισα Τρίκαλα -Ιωάννινα Ηγουμενίτσα
• άξονας Σπάρτη-Τρίπολη-Πύργος
• άξονας Ηγουμενίτσα Καστοριά – Φλώρινα – Κιλκίς (δυτικός διασυνοριακός δρόμος)
• Διπλή ζεύξη Μαλιακού – Ένωση με Βόρεια Εύβοια
• Αποστολή δορυφόρου επικοινωνιών, διαδικτύου στο διάστημα
• Κατασκευή και λειτουργία διαδρόμων υδροπλάνων στα Ιωάννινα, Λίμνη Πλαστήρα, Σκόπελο, Σαμοθράκη, Αγιόκαμπο Λάρισας, Σκοτίνα Πιερίας, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Φλοίσβο Αττικής, Πάτρα, Πρέβεζα, Χαλκίδα, Σίφνος, Φολέγανδρος κ.α.
• Ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα –Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα
• Ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση Βόλος – Λάρισα Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα
• Κατασκευή και λειτουργία διαδρόμων υδροπλάνων στα Ιωάννινα, Λίμνη Πλαστήρα, Σκόπελο, Σαμοθράκη, Αγιόκαμπο Λάρισας, Σκοτίνα Πιερίας, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Φλοίσβο Αττικής, Πάτρα, Πρέβεζα, Χαλκίδα, Σίφνος, Φολέγανδρος κ.α.
• Διεκδίκηση ανάληψης διοργάνωσης από την Ελλάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου (mundial) του 2030
• Αναβίωση και διοργάνωση από την Ελλάδα των Αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων.
 β. ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
• Προσδιορισμός στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων και επίλυση αυτής της διαφοράς με βάση την γεωγραφική περιοχή, με κυρίαρχη ονομασία «Βαρντάσκα».
• Σε αυτό το σημείο Κυρίες και Κύριοι, πολίτες της Λάρισας θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον Ερντογάν και στους ομοίους του που επιβουλεύονται τα σύνορα της Ελλάδας μας. Ξέρουμε κι εμείς να δημοσιεύουμε χάρτες κύριε Ερντογάν και κύριε Ράμα (πρωθυπουργέ της Αλβανίας). Τους χάρτες που δείχνουν τα σύνορά μας βάσει των Συνθηκών των Σεβρών που φτάνουν μέχρι την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και της Λωζάνης!
• Την εγκατάσταση σε κλεισμένα φυλαγμένα κέντρα των προσφύγων και λαθρομεταναστών έως ότου αποχωρήσουν από την Ελλάδα προς Ευρώπη ή προς Ασία και Αφρική
• Ο ορισμός του πρόσφυγα γίνεται όταν τα άτομα προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη συνορευόμενης μόνο χώρας με την Ελλάδα.
• Ενίσχυση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στους Αγίους Σαράντα, στο Αργυρόκαστρο, στο Μοναστήρι, στο Βάνσκο, στην Φιλιππούπολη, στην Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με τις κυρίαρχες χώρες, στα πλαίσια της βοήθειας σε Έλληνες ομογενής και τουρίστες που τις επισκέπτονται.
 γ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
• την αλλαγή του δόγματος άμυνας σε στρατιωτική ισχύς της ελληνικής δημοκρατίας.
• την επαγγελματική ενίσχυση της στρατιωτική δύναμης των στρατιωτικών σωμάτων.
• Την λειτουργία των σωμάτων και για την πολιτική προστασία των Ελλήνων πολιτών
• Ένταξη στρατοπέδων στην κοινωνική ζωή κάθε περιοχής με παραχώρηση χώρων στους δήμους.
 δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
• Κατάργηση ως εργάσιμης ημέρας της Παρασκευής λόγω μείωσης οικονομικής δραστηριότητας (δημόσιας και ιδιωτικής), της ενεργειακής μείωσης, και της ενίσχυσης της ταυτότητας της ελληνικής υπαίθρου (χωριά, θέρετρα).
• Δυνατότητα καθιέρωσης πολλαπλής συμβίωσης σε ετερόφυλα ζευγάρια με αναμόρφωση οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.
 ε. ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
• ενιαίο σύστημα υγείας με ελεύθερη επιλογή Ιατρού σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς και ταυτόχρονα κατάργηση του ΠΕΔΥ.
• Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας με δημοτικά ιατρεία και κέντρα υγείας.
• κατάργηση του ΙΚΑ ως υγειονομικού φορέα και διατήρηση του μόνο ως ασφαλιστικού φορέα
 στ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
• Κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων με ελεύθερη επιλογή από τα ΑΕΙ και σπουδαστικά ιδρύματα της χώρας. Ο υποψήφιος θα επιλέγει ελεύθερα όσες σχολές επιθυμεί και θα συμμετέχει σε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα επιλογής.
• Δημιουργία και ανάπτυξη ιδιωτικών πανεπιστημίων από τους Δήμους και κοινωνικούς συλλόγους
• Καθιέρωση του μαθήματος της τοπικής ιστορίας που θα αναδείξει στα παιδιά μας την ταυτότητα της κάθε περιοχής.
 ζ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
• Ένωση όλων των αρχαίων θεάτρων της Χώρας σε ένα ενιαίο διοικητικό καθεστώς με προβολή της Αρχαίας καταβολής των Ελλήνων κάθε ημέρα του χρόνου μέσα από ποικίλες δράσεις σ’ αυτά.
• Δυνατότητα ερασιτεχνών καλλιτεχνών να παρουσιάζουν έργα τους στις δομές του υπουργείου Πολιτισμού.
• Ανοικτό σχολείο σε πολιτιστικές δραστηριότητας της γειτονίας.
• Καθιέρωση Ενιαίου μητρώου πολιτιστικών συλλόγων.
 ΝΕΟΛΑΙΑ
 Συγκροτείται νεολαία του κόμματος που θα αναδεικνύει τα θέματα και προβλήματά της, ιδιαίτερα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζει του νέους και θα προσπαθήσει με διαφόρους τρόπους εύρεσης εργασίας να περιορίσει έως να λύσει αυτά. Εκπρόσωπός της θα συμμετέχει στην Πολιτική Επιτροπή και θα υπάγεται κατευθείαν στον Πρόεδρο του κόμματος.
 Αγαπητοί προσκεκλημένοι του Τύπου,
Αγαπητά στελέχη φορέων και κομμάτων,
Αγαπητά στελέχη και μέλη του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ –Ταυτότητα Κεντρώων»,
Κυρίες και Κύριοι
 Το κόμμα μας έχει πρωταρχικό σκοπό και προορισμό να ευαισθητοποιήσει, ενημερώσει και δώσει προτάσεις και λύσεις στο κατεξοχήν αίτιο που προκάλεσε την ελληνική κρίση και τα αλλεπάλληλα μνημόνια:
 ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
 Μία ασυδοσία στην οποία συνένοχοι είναι όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί σχηματισμοί από το 1981 μέχρι σήμερα και κυρίως:
 Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που αφαίρεσαν από το λεξιλόγιο και τις πολιτικο-οικονομικές επιλογές τους κάθε έννοια ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των τεράστιων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
Τους δύο μεγάλους συνέταιρους του υπερδανεισμού, των διορισμών από το παράθυρο και της αρπαγής και της τελευταίας δεκάρας των νοικοκυριών με δεκάδες σκάνδαλα τρισεκατομμυρίων, όπως το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων, τις απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους εργολάβους και την ασυδοσία και μονόπλευρη, κατευθυνόμενη προπαγάνδα των ελεγχόμενων Μέσων Επικοινωνίας.
 Και μαζί τους έχοντας ως συμπαραστάτες τους πολιτικούς δορυφόρους, τα κόμματα πασπαρτού της Βουλής που πάντα κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δηλαδή με ποσοστά 3 έως 7% και υπάρχουν για να συμπληρώνουν και να νομιμοποιούν με την αντιλαϊκή στάση τους το διεφθαρμένο καθεστώς, βλέπε Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ.
 Ο αγώνας μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα:
ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ Ως ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 Σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ» !

κόμμα Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget