Εορτή Ευαγγελιστή Λουκά

Η Τοπική Εκκλησία της Βοιωτίας εόρτασε τον ιδρυτή της Ευαγγελιστή Λουκά, τον και ιατρό, του οποίου ο τάφος βρίσκεται στη Θήβα. Οι δύο από τις αρχαιότερες πόλεις όχι μόνο της Βοιωτίας, αλλά και της Ελλάδας, η Θήβα και ο Ορχομενός εόρτασαν με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα έναν εκ των Ευαγγελιστών της Εκκλησίας μας, ο οποίος έθεσε τη ζωή του στην υπηρεσία της διαδόσεως του Ευαγγελίου στα πέρατα της Οικουμένης, ακολουθώντας το λόγο του Κυρίου: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη..» (Ματθ. 28,19).
 Το εσπέρας της Δευτέρας 17 Οκτώβρη ε.ε. τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ.Γεωργίου, με τη συμμετοχή των κληρικών της ευρύτερης περιοχής, των αρχόντων και πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Λουκά καθώς και στη σημασία του Ευαγγελίου του. Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στην πόλη της Θήβας.
 Το πρωί της Τρίτης 18 Οκτώβρη τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ.Πολυκάρπου.

 Η μνήμη του Ευαγγελιστή Λουκά εορτάστηκε και στην πόλη του Ορχομενού στον ομώνυμο Ναό. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την πρόσκληση να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού.
 Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ανήμερα της εορτής του Αγίου Λουκά τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Πατησίων, στον οποίο υπηρέτησε επί εξαετία ως διάκονος.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget