Εκδήλωση για τους «δέκα κρεμασμένους» της Λιβαδειάς

Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου τ.ε. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας και εν συνεχεία στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του ως άνω Ιερού Ναού με πρωτοβουλία του Ιερού Ναού και του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας με αφορμή την επέτειο για τον απαγχονισμό δέκα Λειβαδιτών.
Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία από την Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας κ. Νικολάου και αποδόθηκε ποίημα από τον πρ. Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωσταγιάννη.
      Στην εισήγησή της η κα Νικολάου, τοποθέτησε τα πλαίσια των γεγονότων που έλαβαν χώρα από τις 9-11 Σεπτεμβρίου 1943, όπου έναυσμα για το ξεκίνημα όλου αυτού του λυσσαλέου μένους δόθηκε από την εύρεση του νεκρού Γερμανού στρατιώτη στο Ζαγαρά. Στη συνέχεια παρουσίασε όλες τις πτυχές του ιστορικού και τις σκηνές που διαδραματίστηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τον απαγχονισμό των δέκα Λειβαδιτών.
     Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε φανερά συγκινημένος στον άδικο χαμό των δέκα συμπολιτών μας και εξήρε την αξία του γνήσιου πατριωτισμού και της φιλοπατρίας που στις μέρες τείνει να εξαλειφθεί και προέτρεψε  να μην υιοθετήσουμε την ιδέα ενός μεθοδευμένου εθνικισμού.

δέκα κρεμασμένους

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget