Παράταση έως 30 Ιουνίου για υπαγωγή στον «νόμο Κατσέλη»

Εως τις 30 Ιουνίου 2016 παρατείνεται η προθεσμία επικαιροποίησης των δικαιολογητικών δανειοληπτών που είχαν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα -γνωστός ως «νόμος Κατσέλη» και των οποίων η αίτηση εκκρεμούσε έως τις 19 Αυγούστου 2015.
Η προθεσμία έληγε κανονικά στις 4 Μαΐου 2016. Η παράταση δόθηκε με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το οποίο υπερψηφίστηκε από τη Βουλή την Πέμπτη, 21 Απριλίου.
 Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη παράταση που δίνεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, καθώς η πρώτη είχε δοθεί τον Φεβρουάριο και προέβλεπε την επικαιροποίηση των δικαιολογητικών έως την 4η Μαΐου.
 Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά ως αιτία της νέας παράτασης «η απρόβλεπτη και αιφνίδια αύξηση των αιτημάτων προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για έκδοση αναλυτικών βεβαιώσεων οφειλών και η συνακόλουθη αδυναμία των τελευταίων να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο εργασίας, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην αντίστοιχη υποχρέωση των δανειοληπτών να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία που συνοδεύουν τις αιτήσεις υπαγωγής τους στον νόμο 3869/2010».

νόμο Κατσέλη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget