ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η εταιρεία «ΖΟΥΡΑ» δραστηριοποιείται στο Ν. Βοιωτίας, Ν. Ευβοίας, και στο Ν. Θεσσαλονίκης αντικείμενο εργασίας πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.Η διοίκηση της εταιρείας «ΖΟΥΡΑ» πριν από λίγες ημέρες προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων στο εργοστάσιο στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και παράλληλα έχει αφήσει απλήρωτους επί 5 μήνες τους απομείναντες εργαζόμενους, όπως το ίδιο είχε συμβεί στην περιοχή μας πριν ένα μήνα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μεγάλο οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης, διονίζοντας αυτή η κατάσταση αρκετό χρονικό διάστημα.

Οι εργαζόμενοι στις επιχείρησης συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ» στους τρείς νομούς, εδώ και 8 ημέρες πραγματοποιούν 24ωρες συνεχόμενες απεργίες διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.Η ανεξήγητη προκλητική στάση της Διοίκησης της εταιρείας, για τις συλλήψεις εργαζομένων, του Γενικού Γραμματέα του Ε. Κ. Θεσσαλονίκης και μελών του συνδικάτου επισιτισμού την ώρα που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να διασπάσει την απεργία, αντί να καθίσει να συζητήσει με τις Διοικήσεις των σωματείων και να δεσμευτεί για την εξόφληση των δεδουλευμένων και την ακύρωση των απολύσεων και για όλα τα άλλα προβλήματα που υφίστανται στην εταιρεία, προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες, δείχνοντας την αντίληψη που επικρατεί για το πόσο αναλώσιμοι είναι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους.Η σύλληψη και δίωξη των εργαζομένων αποτελεί "χτύπημα" στους συνδικαλιστικούς αγώνες, στις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνουμε.

Το Ε.Κ.Θήβας καταγγέλλει την κυβέρνηση ενώ προεκλογικά διατυμπάνιζε τα φιλεργατικά της αισθήματα, σήμερα δείχνει το αληθινό της πρόσωπο"χτυπώντας" μέσα από τις πολιτικές της, απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους.

θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget