Ανακοίνωση επί της διαδικασίας της διενέργειας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 από την Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά

1. Με το Π.Δ. 38/2015 που δημοσιεύθηκε στο 63Α Τεύχος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης προκηρύχθηκε δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα για την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.
2. Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος παρά το μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας.

 3. Το ερώτημα που τίθεται στην κρίση του ελληνικού λαού είναι:
 « Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας , το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και το διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Euro group της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη , τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;
 Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (« Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).
 4. Οι απαντήσεις του ανωτέρω ερωτήματος έχουν ως εξής:
 α. ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ, όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών.
 β. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ, όσοι από τους πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών.
 Οι εκλογείς εκφράζουν την απάντησή τους θέτοντας σταυρό προτίμησης εντός του τετραγώνου που θα υπάρχει στο σχετικό ψηφοδέλτιο, με μελάνι μαύρης ή γαλάζιας απόχρωσης.
 5. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από ώρα 07:00 έως και 19:00.
 6. Η διαδικασία πραγματοποιείται στα ίδια εκλογικά τμήματα με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και με τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
 7. Δεν θα συσταθούν εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών και οι ετεροδημότες θα ψηφίζουν στα κοινά εκλογικά τμήματα του τόπου κατοικίας εφόσον είχαν μέχρι 30-04-2015 εγγραφεί στους ειδικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.
 8. Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί με τους εκλογικούς καταλόγους της ΄Β αναθεώρησης (Μαρτίου – Απριλίου 2015)
 9. Για το Νομό Βοιωτίας συστάθηκαν 208 εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν 107.033 βασικοί εκλογείς. Στους καταλόγους επίσης είναι γραμμένοι, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, 674 Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Κρατούμενοι κλπ. Επίσης στα εκλογικά τμήματα Βοιωτίας θα ψηφίζουν 462 ετεροδημότες. Σύνολο εκλογέων 108.169.
 10. Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Στους εκλογείς θα γίνει γνωστό που ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας που θα εκδώσουν οι Δήμοι του Νομού.
 11. Ελπίζουμε για μια γρήγορη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, βασική προϋπόθεση όμως για αυτό θα αποτελέσει η γρήγορη εξαγωγή αποτελέσματος από τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων και η γρήγορη και σωστή αποστολή τηλεγραφημάτων.
 12. Το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τηλεγράφημα αποτελεσμάτων, θα μεταδοθεί στο ΥΠ.ΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget