τρομακτική ήταν η ψαριά ενός αλιευτικού στη θάλασσα Ρος της Ανταρκτικής(video)



Απίστευτη, αλλά και... τρομακτική ήταν η ψαριά ενός αλιευτικού στη θάλασσα Ρος της Ανταρκτικής. Το πλήρωμα... ρυμούλκησε στο κατάστρωμα ένα τεράστιο καλαμάρι βάρους 350 κιλών και μήκους όσο ένα mini bus. Ενα θαλάσσιο «τέρας» που γέμισε με χαρά τους επιστήμονες που έχουν τη χαρά να το μελετήσουν.


 Ο καπετάνιος Τζον Μπένετ και το πλήρωμά του εντόπισαν το κολοσσιαίο καλαμάρι, με τα πλοκάμια... μάνικες και τα μάτια σε μέγεθος πιάτου, σε βάθος ενός μιλίου από την επιφάνεια στη θάλασσας, το ανέσυραν και αφού το κατέψυξαν, το παρέδωσαν για... μελέτη στους επιστήμονες.

 Σύμφνα με τη Daily Mail πρόκειται για ένα θηλυκό καλαμάρι, με οκτώ πόδια, καθένα εκ των οποίων έχει μήκος ένα μέτρο. Δύο από αυτά, αν δεν είχαν καταστραφεί, υπολογίζεται ότι θα είχαν μήκος δύο μέτρων.

 Ο Κατ Μπολσταντ, επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που εξέτασε αυτό το γιγαντιαίο πλάσμα το περιγράφει ως «κάτι πολύ μεγάλο και πολύ όμορφο» και προσθέτει: «Ηταν μοναδική η ευκαιρία που μας δόθηκε να το εξετάσουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το βρήκαμε. Οπως αποδεικνύεται είναι θηλυκό και είναι το δεύτερο που βρίσκεται ποτέ να κουβαλά αβγά. Αυτό ήταν μακράν το τελειότερο κολοσσιαίο καλαμάρι που έχω δει. Οταν ανασύρθηκε ήταν εν... μέρει ζωντανό. Ο μανδύας του ήταν γεμάτος νερό. Ηταν ένα φοβερό θέαμα».

 Οι επιστήμονες ελπίζουν τώρα ότι θα μάθουν περισσότερα για το πλάσμα αυτό, για το πώς «κουμπώνει» στην τροφική αλυσίδα, ποια γενετική διαφοροποίηση υπάρχει μεταξύ των διφόρων τύπων καλαμαριού και τα βασικά στοιχεία για το πώς γεννιέται και πεθαίνει ένα γιγαντιαίο καλαμάρι. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα γιγαντιαία καλαμάρια αποτελούν το αγαπημένο φαγητό φαλαινών και πολλές φορές το πλήρωμα αλιευτικών στους ωκεανούς έχει γίνει μάρτυρας των επικών μαχών που δίνονται ανάμεσα στις φάλαινες και τα γιγαντιαία καλαμάρια που προσπαθούν να ξεφύγουν.

γιγαντιαίο καλαμάρι

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget