Αντίσταση και διεκδίκηση το μήνυμα της Γιώτας Πούλου στην ορκωμοσία της



Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιου, των τοπικών φορέων και πλήθους πολιτών, ορκίστηκε η νέα δήμαρχος Γιώτα Πούλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων και οι σύμβουλοι των Τοπικών Κοινοτήτων. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι δύο χορωδίες της πόλης, καθώς επιθυμία της δημάρχου ήταν να δοθεί καλλιτεχνικό στίγμα στο στερεότυπο τελετουργικό της διαδικασίας.
Οι αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου παραμερίστηκαν, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, ο χρόνος όμως θα δείξει για πόσο, καθώς η νέα δημοτική αρχή, στο διάστημα της πενταετούς θητείας της θα πρέπει να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα και να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε. Ευχές για καλή επιτυχία έδωσε ο Μητροπολίτης τονίζοντας ότι η «Η Βοιωτική Εκκλησία, ο Επίσκοπος και οι κληρικοί της θα είναι κοντά σας για κάθε καλή συνεργασία που αφορά τον άνθρωπο, την τιμή του ανθρώπινου προσώπου, την αξιοπρέπεια της ζωής όλα αυτά που απορρέουν μέσα από τη Θεϊκή αλήθεια που έχουν ποτίσει την ζωή μας ως αρχές διαχρονικές και αιώνιες και ασφαλώς εκείνες που διέπουν την αγάπη προς τη δημιουργία και τη φύση».
 Η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω των μνημονιακών πολιτικών, δεσμεύτηκε για αντίσταση και διεκδίκηση (ανέφερε τον αγώνα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου) και επανέλαβε τους πέντε βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί.
Την ανάπτυξη της αλληλεγγύης για τους οικονομικά ευάλωτους, τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων με ανοικτές συνελεύσεις, την αλλαγή του οργανωτικού μοντέλου διοίκησης του Δήμου, την ανάδειξη της περιοχής και την προώθηση του Πολιτισμού.
Ως παράδειγμα τέτοιας διοίκησης ανέφερε τη θητεία του αείμνηστου Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου.
 «Το έργο μας θα είναι δύσκολο γιατί πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της Καλλικαρατικής νομοθεσίας και της οικονομικής κρίσης», υπογράμμισε η κ. Πούλου και συμπλήρωσε: «Διαβεβαιώνουμε ότι ο δήμος Λεβαδέων θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία, θα διεκδικήσει το αυτοδιοίκητο έξω από παρατηρητήρια και τροικανές επιταγές, θα διεκδικήσει τα δικαιώματα στην υγεία και την παιδεία».
Τόνισε ότι «μαζί με την αντίσταση και τις διεκδικήσεις μας οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να δράσουμε δημιουργικά» ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία σύμφωνα με τη Γιώτα Πούλου είναι «η ενεργοποίηση της κοινωνίας και η δραστική συμμετοχή των πολιτών στην διοίκηση του δήμου». Ιδιαίτερα θερμός στην τοποθέτηση του υπήρξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Άρης Ρούσσαρης, που δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της δημάρχου γιατί όπως τόνισε «κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να πετύχει στο έργο του αν η αντιπολίτευση, η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν στέκεται δίπλα του».
«Σε αυτή την κρίσιμη θητεία εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε οι κυριότεροι συνεργάτες της δημάρχου. Θα τιμήσουμε την θέση και τα έδρανα που μας έταξαν μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας μας οι πολίτες, θα ελέγχουμε, θα έχουμε προτάσεις, θα συμβουλεύουμε αν μας το επιτρέπει η νέα δήμαρχος, θα συγχωρούμε λάθη που γίνονται στα πλαίσια της άσκηση της εξουσίας και θα σταθούμε δίπλα της γιατί αν πετύχει η κ. Πούλου και η δημοτική πλειοψηφία θα έχει ωφεληθεί η Λιβαδειά και οι δημότες».
Ο κ. Ρούσσαρης ανέτρεξε στους δεσμούς που τον συνδέουν από το παρελθόν με την κ. Πούλου, από το 2002 και του επιβάλλουν να βρίσκεται δίπλα της, όπως είπε «Οφείλω να είμαι δίπλα σου και για ένα άλλο λόγο, γιατί πάνω από όλα είμαι άνθρωπος και ποτέ δεν ξεχνώ την συνεργασία μας από το 2002-2006 και στο δήμο αλλά κυριότερα σε σημαντικά γεγονότα της προσωπικής μου ζωής που στάθηκες δίπλα μου».
Στο κλείσιμο της τοποθέτησης του προσέφερε στη δήμαρχο ένα βιβλίο με τίτλο «Ο Δήμαρχος».
 «Καλή επιτυχία στη νέα δήμαρχο, καλή δύναμη σε όλους τους συμβούλους και σιδεροκέφαλοι οι νεοεκλεγέντες» ήταν η ευχή του Νώντα Κοτσικώνα τονίζοντας παράλληλα ότι η παράταξη του θα είναι μαζί με το λαό και θα είναι ενάντια στην δημοτική αρχή αν εναρμονιστεί με την αντιλαϊκή πολιτική.
«Εμείς ξεκαθαρίζοντας την θέση μας θα υπερασπιστούμε όπως κάνουμε και μέχρι τώρα τα λαϊκά συμφέροντα. Θα σταθούμε αρωγοί στους αγώνες των εργαζομένων.Δεν υποτιμάμε τα προβλήματα, γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές. Δεν μηδενίζουμε τίποτα παλεύουμε όμως για το καλύτερο. Θα βρεθούμε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κυβέρνηση και τον Καλλικράτη και αν η δημοτική αρχή ταυτιστεί και εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική που θα της ζητηθεί από αυτούς θα είμαστε απέναντι της». Με αναφορά στην αποτυχία του θεσμού του Καλλικράτη ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Ζιώγας, αναγνωρίζοντας ότι ακολουθεί μια κρίσιμη πενταετία για τη χώρα και το Δήμο. Δεσμεύτηκε ότι ως συνδυασμός θα λειτουργεί με γνώμονα «το συμφέρον των πολιτών του δήμου μας, όχι με στείρα αντιπολίτευση αλλά πάντα με προτάσεις. Εμείς δεν θα καλλιεργήσουμε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Ότι κρίνουμε ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία θα το στηρίζουμε, θα είμαστε όμως αυστηροί κριτές στα λάθη και την απραξία.
Αντίπαλοι για μας δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως διαφορετικά προγράμματα και προσεγγίσεις και αυτές είναι σεβαστές. Αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα του δήμου μας που μαζί με τη Γιώτα Πούλου και όλους τους συναδέλφους θα παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας».
 Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν ο Αλέκος Καρκάνας «εξελέγη μια ομάδα σε έμενα γνωστών, αγαπητών, οι περισσότεροι νέοι στην αυτοδιοίκηση όμως έμπειροι στη ζωή και ικανοί κυρίως άνθρωποι των κινημάτων των αγώνων, ουσιωδώς πολιτικοί απόγονοι του αείμνηστου Χρήστου Παλαιολόγου. Επικεφαλής της παράταξης η νέα δήμαρχος Γιώτα Πούλου, η πρώτη εκλεγείσα γυναίκα στο δήμο Λιβαδειάς, μια γυναίκα ευφυής, εργατική και ικανή που είμαι βέβαιος πως έχει τη σοφία να επιλέξει τους καλύτερους για την διοίκηση του δήμου, και να βάλει την σφραγίδα στις συνειδήσεις των συμπολιτών παρά να βάλει σφραγίδες σε μαρμαρόπλακες. Θα την βοηθήσουμε όσο μπορούμε αλλά θα είμαστε αμείλικτοι στις διαφορές μας».
 Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν ο λόγος του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Παπαγγελή, που αναφέρθηκε στο προσωπικό του ταξίδι στην αυτοδιοίκηση «ένα ταξίδι 16 ετών που έφτασε στο τέλος του, που προσπάθησα να ασκήσω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου σύμφωνα με τον όρκο που έδωσα και μένοντας πιστός σε τρεις βασικές αρχές: Διοικούσα με νόμους και διατάξεις, διοικούσα ανθρώπους και ότι δεν θα διοικούσα για πάντα».
Παράλληλα έκανε αναφορά στα προβλήματα δίνοντας έμφαση στη μείωση των πόρων και τη δύσκολη θέση του δήμου υποστηρίζοντας ότι κατάφερε «να είναι σήμερα οικονομικά εύρωστος και ανεξάρτητος και να είναι μέσα στους 20 πιο δυνατούς δήμους σε όλη την Ελλάδα».
Ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται σε διάλογο με την ΑΣΠΕΤΕ, την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ίδρυση παραρτήματος στη Στερεά και κάλεσε όλους τους αρμόδιους και τους εμπλεκόμενους να αγωνιστούν προκειμένου να έρθει στη Λιβαδειά για να υποκατασταθεί η αδικία με την κατάργηση του Πανεπιστημίου.


ορκωμοσία Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget