ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΘΗΒΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”



Την Παρασκευή 27/6/2014 η εταιρεία Ιερωνυμάκης Γ. INOX Α.Β.Ε.Ε που βρίσκεται στο 8ο χλμ. της οδού Θηβών – Χαλκίδας, με προκλητικό τρόπο, γνωστοποίησε την απόλυση στο μεταλλεργάτη Θ. Αποστολόπουλο – μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και εκλεγμένο Ά αναπληρωματικό του Δ.Σ. κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες- γιατί δεν αποδέχτηκε ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση κατά 20% του ημερομισθίου του.

 Θεωρούμε την απόλυση άκυρη, παράνομη και καταχρηστική.
 Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την πρακτική της εργοδοσίας.
 Η απόλυση έγινε καθαρά για συνδικαλιστικούς λόγους. Ενόχλησε την εργοδοσία το γεγονός, ότι ο σ. Θ. Αποστολόπουλος δεν υπέκυψε στις πιέσεις που του ασκήθηκαν επί 2,5 χρόνια προκειμένου να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση μισθού, αλλά ακολούθησε τον τίμιο και ασυμβίβαστο δρόμο για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και καλούσε και τους υπόλοιπους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο. Συμμετείχε σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και την προπαγάνδιζε στο χώρο εργασίας, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της συλλογικής οργάνωσης των εργατών απέναντι στους εργοδότες και τις πολιτικές που δίνουν αέρα στα πανιά τους.
 Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης, την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και της Επιθεώρησης Εργασίας Θήβας.
 Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο σ. Θ. Αποστολόπουλο και το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους στις αγωνιστικές και άλλες παρεμβάσεις που θα αποφασίσει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας



Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget