Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με τα ΔΣ των σωματείων της ΛΑΡΚΟ‏



Συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των εργατικών συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ είχε σήμερα το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ΔημήτρηςΚουτσούμπας, στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε από την πλευρά των εργαζομένων για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

 Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της συγκυβέρνησης, καθώς όπως είπαν η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και αποτελεί πλούτο για τη χώρα, με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και σημαντική προσφορά σε τοπικές κοινωνίες οι οποίες πλήττονται εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια από μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Πρόσθεσαν ακόμη ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει πως οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν, αργά ή γρήγορα, στη συρρίκνωση παραγωγικών δραστηριοτήτων ή και στο κλείσιμο των εταιριών και σε κάθε περίπτωση η ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.
 Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε κατ' αρχήν την αντίθεση του ΚΚΕ στην παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και της ΛΑΡΚΟ, όπως επίσης και την ανησυχία του Κόμματος για τα σχέδια οριστικού κλεισίματος της επιχείρησης που προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με το «όχι στην ιδιωτικοποίηση» το ΚΚΕ προβάλλει επίσης και ζητήματα που αφορούν την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη λήψη μέτρων που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλειά τους αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από τις δραστηριότητες της επιχείρησης.
 Τόνισε τη θέση του Κόμματος για τη σύσταση Ενιαίου Κρατικού Φορέα αξιοποίησης ορυκτού πλούτου για την πλήρη και ορθολογική αξιοποίησή του προς όφελος του λαού. Για μια σύγχρονη μονάδα ανοξείδωτου χάλυβα με αξιοποίηση των υποπροϊόντων και καθετοποιημένη παραγωγή. Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι αγώνες των εργαζομένων για να έχουν επιτυχία και αποτελέσματα, δεν μπορούν να παραμένουν ξεκομμένοι από το γενικότερο πρόβλημα, τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο σημερινός δρόμος οικονομικής ανάπτυξης και «εντός των τειχών» της ΕΕ, ενός συστήματος που είναι δομημένο και σχεδιασμένο για τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας μέσω της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

ΛΑΡΚΟ‏ Κουτσούμπα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget