Δικαίωση μόνο για τη κάστα των δημοσίων υπαλλήλων



Όταν κηρύττεις "πόλεμο" θα πρέπει να γνωρίζεις τον "εχθρό" και τις δυνατότητες που έχει. Η κυβέρνηση δεν πήρε σοβαρά υπόψη τον συγκεκριμένο κανόνα.
 "Κήρυξε τον πόλεμο" στους δικαστικούς περικόπτοντας τους μισθούς τους. Τώρα εκείνοι παίρνουν την εκδίκησή τους βγάζοντας αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων!

 Η κυβέρνηση "τραβά τα μαλλιά της", καθώς αναγνωρίζει την ανεξάρτητη (;) Δικαιοσύνη, ως την τρίτη εξουσία της χώρας. Μόνο που η Δικαιοσύνη υποστηρίζει και δικαιώνει μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους κι όχι τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και κυρίως τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που είχαν τις απολαβές τους να συρρικνώνονται. Πιθανότατα, οι δικαστές δικαιώνουν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, για να μην θεωρηθούν ότι περιορίζονται μόνο στον δικό τους κλάδο. Αλλά για μία ακόμη φορά, κερδισμένοι σε αυτό τον πόλεμο θα είναι όσοι συμμετέχουν στη κάστα των δημοσίων υπαλλήλων.
 Ο μικροσυνταξιούχος, ο δανειολήπτης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος δεν έχουν καμία τύχη στα δικαστήρια. Η Δικαιοσύνη δεν δείχνει να νοιάζεται για το γεγονός ότι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού υπαλλήλου από τα 751 ευρώ έπεσε σχεδόν στα 400 ευρώ. Ο ιδιωτικός υπάλληλος προφανώς δεν έχει "ψυχή", ούτε άλλωστε και ο συνταξιούχος που καλείται να ζήσει με 200 και 300 ευρώ το μήνα. Δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση έχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά οι δικαστές...
 Έτσι, σε διάσκεψή του κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου τις περικοπές στους μισθούς των συνταξιούχων δικαστών από 1η Αυγούστου του 2012!
 Με αυτή την απόφαση δημιουργείται νέα μαύρη τρύπα 150 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό από τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν.
 Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπό την προεδρεία του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Γιάννη Καραβοκύρη αποφάσισε ότι οι αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των δικαστών, των εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί πρόκριμα και για τις άλλες υποθέσεις των συνταξιούχων των επτά ειδικών μισθολογίων όπως των στρατιωτικών, διπλωματών, καθηγητών πανεπιστημίου, διευθυντών του ΕΣΥ κ.ά.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου ανέπτυξαν επιχειρήματα στην κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση μπορεί να προβαίνει σε αποφάσεις για μείωση των αποδοχών και των συντάξεων των δικαστικών αλλά όχι χωρίς να εξετάζει προηγουμένως το δημοσιονομικό κόστος μίας τέτοιας απόφασης. Όπως είναι γνωστό, τα δικαστήρια με απανωτές δικαστικές αποφάσεις έχουν αμφισβητήσει τους μνημονιακούς νόμους για την περικοπή των ειδικών μισθολογίων. Μάλιστα οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για επιστροφή αναδρομικών σε δικαστές ύψους 48 εκατ. ευρώ έχουν υπολογιστεί και στο Μεσοπρόθεσμο. Από την άλλη πλευρά οι πέντε αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για αναδρομική επιστροφή των ενστόλων επίσης επιβαρύνουν με άλλα 150 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό.
 «Το τσουνάμι των ειδικών μισθολογίων και των αντισυνταγματικών περικοπών τους τώρα αρχίζει» λέει ανώτατος δικαστικός. Μόνο που από αυτό το τσουνάμι, δεν θα ωφεληθούν αυτοί που έχουν πληρώσει ακριβά την οικονομική κρίση...


του Άγγελου Αγγελίδη
Danioliptes.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget