ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑ



http://thivarealnews.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9948.html Φίλες και Φίλοι,Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.Συμμερίζομαι, την απροθυμία σας τούτες τις μέρες, τις γιορτάσιμες, τούτους τους δύσκολους καιρούς, να συμμετάσχετε, να ακούσετε, να δείτε, οτιδήποτε πολιτικό. Είναι μια υγιής αντίδραση φυγής και αυτοάμυνας στη δύσκολη καθημερινότητα. Σίγουρα η κρίση διέρρηξε το μύλο της ευμάρειας, εισάγοντας την αμφιβολία για το αύριο.

 Στο μυαλό όλων μας, διέκοψε τον ανοικτό προς το μέλλον ατέρμονο χρόνο της εξέλιξης˙ το όραμα της τελειότητας στο αναπτυσσόμενο βάθος των ετών.
 Σίγουρα η ανασφάλεια, που επηρεάζει όλους μας, συχνά περισσότερο από την ίδια τη μείωση των εισοδημάτων μας και της ανεργίας, καθώς μας κρατά σε μια κατάσταση διαρκούς αγωνίας, δε μας αφήνει πλέον ν΄αναπαυθούμε στο προσκεφάλι του ανθεκτικού γένους και να χαλκεύσουμε ουτοπίες.
 Και είναι αυτή η ανασφάλεια που μας κάνει επιρρεπείς στη σύγκρουση ή την απελπισία και ως πολίτες ταλαντευόμαστε ανάμεσα στην έντονη διαμαρτυρία και την παραίτηση, αναπτύσσοντας αισθήματα ματαιότητας και κενού.
 Σας ευχαριστώ λοιπόν που όλα αυτά, τα τιθασεύσατε και είστε σήμερα εδώ.
 Είναι κατεπείγον να γίνουν κινήσεις.
 Μπροστά μας έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.
 Είναι αυτό, το μεγαλείο της δημοκρατίας.
 Σήμερα εδώ εγκαινιάζουμε το αυτοδιοικητικό μας σπίτι και σας παρουσιάζουμε, τον αυτοδιοικητικό μας συνδυασμό.
 Σήμερα εδώ, στη Βοιωτία, ως Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης, αντιλαμβανόμενη την απαίτηση των καιρών, που δεν αφήνει περιθώριο σε μοναχικούς δρόμους, αντιλαμβανόμενη την κοινωνία, μέρος της οποίας είμαι και εγώ, σας παρουσιάζω το συνδυασμό «αλλάζουμε, στην καρδιά της Ελλάδας», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον αυτοδιοικητικό, Κώστα Μπακογιάννη.
 Είναι μια αυτοδιοικητική πρόταση που εμπεριέχει, πολιτικές συναινέσεις, συνθέτει, ενώνει, διατηρεί το δικαίωμα της αυτονομίας της.
 - Είναι αυτό, το μεγαλείο της αυτοδιοίκησης.
 Ο τόπος μας χρειάζεται σταθερότητα, μα πάνω απ΄όλα αίσθηση συνεννόησης, χωρίς κραυγές και ακρότητες, αγνοώντας τις σειρήνες του άκρατου λαϊκισμού και τον πειρασμό της ακραίας πόλωσης.
 Δεν πέσαμε σ΄αυτήν την παγίδα. Συγκροτήσαμε μια ισχυρή, κοινή δημιουργική δύναμη, γιατί γνωρίζουμε καλά – όσοι από εμάς ασχοληθήκαμε με την αυτοδιοίκηση – ότι ο διχασμός δεν είναι παραγωγικός και οδηγεί σε αναποτελεσματικά απολιθώματα -.
 Βοιωτοί πολίτες, απ΄όλους τους εργασιακούς χώρους, επαγγελματικά καταξιωμένοι, ο καθένας στον τομέα του. Βοιωτοί πολίτες, με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες που διατηρούμε ανέπαφες, με κοινό στόχο να βγάλουμε τη Στερεά Ελλάδα και τη Βοιωτία από την κρίση, συμπορευόμαστε, συνεργαζόμαστε.
 * «Βοιωτία, σταυροδρόμι Θεών, ηρώων. Λοιπόν, και χρισμών».
 * Βοιωτία λοιπόν, πρώτη στη χώρα, στον τομέα της μεταποίησης, με ποσοστό 57%.
 * Βοιωτία λοιπόν, τρίτη στη χώρα, στην καλλιέργεια ντομάτας και βαμβακιού.
 * Βοιωτία λοιπόν, με φυσικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό απόθεμα.
 Γι΄αυτή τη Βοιωτία, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, έχουμε μια αυτοδιοικητική πρόταση, με όραμα, μελέτη, ρεαλισμό αλλά κυρίως, με πολύ όρεξη για δουλειά, χωρίς μεγάλα λόγια και προτάσεις εντυπωσιασμού. Προτάσεις που υπόσχονται μαγικές λύσεις από τη μια στιγμή στην άλλη.
 Ένα πρόγραμμα με ορθολογικές προτάσεις και κοστολογημέςνες δράσεις, ένα πρόγραμμα με σεβασμό στην οικονομία, που έρχεται από την φράση «οίκον νέμειν», δηλαδή, διαχείριση του οίκου μας
 * Έχουμε έναν σαφή και συγκεκριμένο σκοπό :
 Μέσα στην επόμενη πενταετία, να βγάλουμε τη Στερεά Ελλάδα από την κρίση, να βγάλουμε τη Βοιωτία από τη κρίση.
 Όλα αυτά φίλες και φίλοι με κάνουν να πιστεύω στα λόγια του πρίγκιπα, στον Γατόπαρδο του Τζιουζέπε :
 «Όλα πρέπει ν΄ αλλάξουν, για να μείνουν, όλα ίδια»
 Μ΄αυτό εννοεί, ότι σ΄έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, πρέπει να προσαρμοστούμε!
 Φίλες & φίλοι,
 Ως Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας θα καλέσω στο βήμα, τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με την ευχή, ότι οι παλιές διαχωριστικές γραμμές θα είναι τα χαρακώματα της μάχης μεταξύ της προόδου και της οπισθοδρόμησης.

Σας ευχαριστώ όλους!!!
 Με τη νίκη!!!

ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget