Μεροκάματα τρόμου με μισθούς έκπληξη καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι


Μια καταγγελία που δείχνει την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε κάποιες επιχειρήσεις του τουρισμού στο νησί αλλά και την εκμετάλλευση των ανθρώπων που περιμένουν να εργαστούν λίγους μήνες το χρόνο, φέρνει τώρα στη δημοσιότητα η Ένωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου φέρνοντας παράλληλα έτσι προ των ευθυνών τους και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους που δηλώνουν ότι ακούν τους προβλεπόμενους ελέγχους αλλά ωστόσο δε φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.

Η Ένωση κάνει λόγο για πληρωμές υπαλλήλων με κλειστούς φακέλλους και άγνωστο περιεχόμενο, με υπογραφές κατόπιν … εξαναγκασμού. Η ‘Ενωση κάνει σαφές πως τίποτα από όλα όσα αναφέρει ο νόμος δεν τηρείται ενώ καλεί τους εργαζόμενους να προχωρούν σε σχετικές καταγγελίες. Παράλληλα στέλνει σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας την εφαρμογή των νόμων.

 Ανακοίνωση- φωτιά

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι Πληρωνόμαστε με κλειστά φάκελα χωρίς να γνωρίζουμε πόσα χρήματα είναι μέσα και μας υποχρεώνουν να υπογράφουμε πριν πληρωθούμε έτσι ώστε να φαίνονται νόμιμοι.

Αυτή την καταγγελία μας έκαναν εργαζόμενοι σε αλυσίδα Ξενοδοχείων (την μεγαλύτερη στην χώρα μας) στο Σωματείο μας.

Παρ’ ότι η Επιθεώρηση Εργασίας έχει κάνει τους σχετικούς ελέγχους, παρ’ ότι έχουμε κάνει σαν Σωματείο κατάληψη, το φαινόμενο του να πληρώνουν όσα θέλουν και όταν θέλουν στον όμιλο αυτό δεν σταματάει.

Σήμερα με επιστολή μας στον Υπουργό ζητήσαμε να εφαρμοστεί ο νόμος 3863/10 ο οποίος νόμος προέβλεπε υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπέζης κάτι που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν υπογράφτηκε κοινή υπουργική απόφαση.

Επίσης ζητάμε την υποχρεωτική τήρηση της κάρτας προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία μας ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα της άγριας εκμετάλλευσης μας από πολλούς δυστυχώς εργοδότες.

Ζητάμε από τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα ώστε να παρεμβαίνουμε όπως μπορούμε και την Επιθεώρηση Εργασίας να εντείνει τους ελέγχους στα Ξενοδοχεία, ειδικά σε αυτά που έχουμε κάνει καταγγελία. Ακόμα και το ΣΔΟΕ να ελέγχει αν σε αυτές τις επιχειρήσεις τα έξοδα μισθοδοσίας είναι πράγματι αυτά που δηλώνουν.

Την ανακοίνωση του κλάδου υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος  Αρετίνης και ο Γραμματέας Νίκος Κοκκολάκης.


ΠΗΓΗ  http://www.prismanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget